Site pictogram Movie Addicts

Review Lights Out

LIGHTS OUT

Wat is het toch fijn als je kan zeggen dat er in een korte periode niet een, maar twee leuke en griezelige horrorfilms in de bioscoop verschijnen. Een aantal weken geleden konden we genieten van de zeer enge The Conjuring 2 en nu hebben we weer een horrorfilm waar regisseur James Wan als producer aan verbonden is. Wat mij betreft kan Wan weinig meer fout doen als het aankomt op dit genre.

Lights Out is gebasseerd op een korte film gemaakt door David F. Sandberg. Deze korte film ging een aantal jaren terug viral op social media en werd zeer populair vanwege de effectieve scares. Sandberg kreeg vervolgens een budget in handen en mocht zijn korte film omtoveren tot een bioscoop release. Aangezien de korte film eigenlijk geen verhaallijn had moest er natuurlijk wel een fatsoenlijk script geschreven worden. Lights Out volgt dus het verhaal van een familie bestaande uit de jonge zoon Martin (Gabriel Bateman), zijn stiefzus Rebecca (Teresa Palmer) en hun moeder Sophie (Maria Bello). Hun familie wordt getijsterd door de geest van een meisje genaamd Diana. Dit meisje had een vreemde ziekte waardoor ze niet goed tegen licht kon en was bevriend met Sophie, toen ze klein waren. Diana stierf op een onverklaarbare wijze en houdt zich nu schuil in het donker. Daar haalt Lights Out ook de meeste spannende momenten vandaan. De geest van Diana kan zich alleen voort bewegen in het donker en desondanks de film hele tijd dit concept gebruikt voor zijn scares, weet Sandberg er elke keer weer voor te zorgen dat het nieuw aanvoelt. Er zijn maar weinig momenten waar het lijkt alsof dingen worden herbruikt of uitgemolken. Dat gaat ook moeilijk aangezien Lights Out maar een kleine 80 minuten duurt.

De personages in de film is een van de grote pluspunten. Elke acteur in de film lijkt op zijn plaats, maar wat vooral zo goed is aan deze personages is dat ze daadwerkelijk aanvoelen als mensen. Het zijn geen wandelende clichés, die altijd dezelfde fouten maken in dit soort films. Je bent echt aan het juichen voor de personages. Vooral Martin die richting het einde van de film verandert in een kleine Rambo, maar ook Bret (Alexander DiPersia) het vriendje van Rebecca, heeft de nodige scenes waar je op je nagels bijt van de spanning. Er is maar een ding dat ik kan opmerken aan de film en dat is het achtergrond verhaal van Diana. Dit wordt vrij snel vrijgegeven. Daar komt dan bovenop dat het ook verwarrend en niet heel boeiend is. Sandberg had beter kunnen kiezen voor een wat meer mysterieuze aanpak.

Lights Out is niet alleen spannend, maar ook erg leuk om naar te kijken. Het heeft hierdoor soms wat weg van The Cabin in the Woods. De film doet vervolgens precies wat het moet doen en dat is ervoor zorgen dat jij voortaan s’avonds met het licht aan slaapt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar