Site pictogram Movie Addicts

Review Logan

Review Logan

Logan is de laatste film waarin Hugh Jackman de stripboek held Wolverine vertolkt. Na 17 jaar hangt hij zijn klauwen aan de wilgen maar niet voordat hij schittert in de nieuwe film Logan. Hierin leren we Logan aka Wolverine in een mindere fase in zijn leven kennen. Hij leeft samen met andere mutants Professor X (Charles) en Caliban net over de grens in Mexico. Daarnaast is Logan verslaafd aan alcohol en heeft Professor X Alzheimer waardoor hij zijn krachten niet meer onder controle heeft. Onwenselijk – wetende dat zijn mentale krachten als een ‘weapon of mass destruction’ worden geclassificeerd door de Amerikaanse overheid. Logan schraapt geld bij elkaar door in een limousine toeristen door Las Vegas te rijden. Hiervan onderhoudt hij zijn verslaving en de benodigde medicijnen voor Professor X. Hij is al lang geen held meer en lijkt geen intentie te hebben om deze uit te hangen. Zijn drive en passie zijn verdwenen.

Zoals je waarschijnlijk verwacht gaat deze situatie veranderen, en wel door inmenging van een klein meisje genaamd Laura. Laura lijkt verdacht veel op Logan en met haar klauwen en ongelofelijke herstel mogelijkheden lijkt ze zich prima te redden. Des ondanks heeft ze de hulp nodig van onze washed up mutants.

Logan is geregisseerd en mede geschreven door James Mangold, tevens de schrijver van ’The Wolverine’. De vechtscenes zijn goed en duidelijk gefilmd en de shots zijn mooi gecomposeerd. Er hangt een duistere sfeer over de film wat voor de nodige interessante shots zorgt. Daarnaast is de editing onopvallend, wat iets positiefs is. De minpunten zijn het tempo en de diepgang van het verhaal.

Wat betreft het tempo: de film heeft stukken die geen toegevoegde waarde hebben en deze vertragen de film onnodig. Een voorbeeld hiervan is de creatie van de ‘bad guys’. Dit wordt overdreven toegelicht. Er is zelfs een personage dat slechts dient om de vreselijk aard van de ‘bad guys’ uit de doeken te doen. Dit hele gedeelte haalt de kijker uit de flow van de film. Gelukkig kwam dit aan het eind weer terug. Ook was de balans en overgang tussen de ‘harde’ actie scenes en de ‘zachte’ emotionele scenes voor mij wat geforceerd.

De hoofdlijnen van het verhaal zijn erg voorspelbaar. Hetzelfde geldt voor de karakters en hun keuzes. De zogenaamde diepere emoties en beslissingen die ze maken lagen allemaal redelijk voor de hand.

Logan een goed gefilmde actiefilm en is op een eenvoudige manier vermakelijk. De actie is divers en in goede mate vertegenwoordigt. Fun fact: Logan is de eerste X-Men film die en 16+ kijkadvies heeft gekregen. Volledig begrijpelijk overigens, gezien de verhouding tussen bloed binnen en buiten het lichaam van de karakters. Alle acteurs die hun opwachting maken, leveren goed werk af waarbij specifiek Hugh Jackman als kwetsbare Wolverine en Dafne Keen als de jonge wolf Laura die nauwelijks wat zegt maar wel een interessante persoonlijkheid heeft er boven uit schieten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar