Site pictogram Movie Addicts

Review London Has Fallen

london_has_fallen_43008797_st_1_s-low(1)

In 2013 waren er 2 films met een vergelijkbaar uitgangspunt, maar met bijna 100 miljoen dollar verschil in budget. Olympus has Fallen wist echter beter de snaar te raken dan het veel duurdere White House Down. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven, waarbij het nu ook wat groter mocht, want nu valt er geen gebouw maar een hele stad.

Mike Banning (Gererd Butler) staat op het punt vader te worden en denkt erover na om te stoppen met het beveiligen van de President van Amerika Benjamin Asher (Aaron Eckhart), met wie hij na hun eerdere avonturen weer nauw bevriend mee is. Een vakantie om de laatste dingen in huis te regelen voor de komst van hun kind zit er niet in wanneer de Prime Minister van Engeland komt te overlijden en hij met de president mee moet naar diens begrafenis in Londen. Londen lijkt de veiligste plek op aarde nu alle wereldleiders daar aanwezig zijn. Niets blijkt minder waar wanneer Londen verandert in een waar slachtveld en Mike samen met de president uit handen van terroristen moet zien te blijven.

Londen has Fallen is een echte vervolg film waarbij alles groter moest dan het origineel. Groter betekend helaas niet zozeer beter. De vele special effecten die zijn gebruikt om Londen aan gruzelementen te leggen zien er regelmatig slecht uit. Gelukkig is daar Gerard Butler, die nog meer als het eerste deel met het botte bijltje te keer mag gaan. Dit redt ook de film waarbij de schurken nog meer één dimensionaal zijn en het script redelijk vol gaten zit. Het motief en de bedoeling van de terroristen is duidelijk, maar het ingenieuze plan wat door 1 man eigenlijk om zeep geholpen wordt is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Aan de andere kant deze film wil je eigenlijk maar om één reden zien en dat is om Gerard Butler aan het werk te zien en gelukkig zit er wederom genoeg knipoog in het verhaal en zijn de oneliners weer heel dik aangezet. Het geweld is keihard en, buiten dat Londen in puin wordt gelegd, ziet de rest van de actie er eigenlijk best goed uit. Gerard Butler en Aaron Eckhhart vormen een leuk koppel, waarbij Aaron Eckhart wat meer actie meemaakt dan alleen gegijzeld te worden, zoals in het eerste deel. Nee, London has Fallen is recht toe recht aan keiharde actie, waarbij je je verstand op nul moet zetten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar