Site pictogram Movie Addicts

Review Long Shot

Charlotte Field (Charlize Theron) is een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze is een slimme, verfijnde en succesvolle diplomaat met talent voor … nou ja, eigenlijk alles. Fred Flarsky (Seth Rogen) is een vrijgevochten journalist met talent voor problemen. De twee hebben absoluut niets gemeen, behalve dat zij vroeger zijn babysitter en eerste crush was. Als de twee elkaar na jaren onverwacht weer tegenkomen is Charlotte gecharmeerd van Fred’s zelfspot en de herinneringen aan haar jeugdige idealisme. Terwijl Charlotte zich voorbereidt op haar kandidatuur voor het presidentschap neemt ze, tot ontsteltenis van haar vertrouwde adviseurs, Fred impulsief in dienst als haar speechwriter.

Long Shot wordt omschreven als romantische komedie, maar wat mij betreft is het meer een komedie met wat romantische stukjes in plaats van een echte romcom. Het was voor mij echt een fijne komedie om te kijken, er zaten niet zo veel veel flauwe grappen in en ik heb vaak hardop moeten lachen. De cast was vrij groot en erg leuk, met onder andere Bob Odenkirk die veel mensen zullen kennen uit Breaking Bad en Better Call Saul. Hij speelt een president die bekend is geworden via TV. Hoewel de film zich afspeelt in een politieke setting, valt het wel mee hoeveel politieke grappen er worden gemaakt, dit gegeven is dus zeker niet uitgemolken. Ook Andy Serkis komt langs als een (hoe kan het ook anders) bijna onherkenbare man. Daarnaast waren er nog een aantal andere leuke bijrollen die wat mij betreft een leuk element aan de film toevoegden. Seth Rogan speelt helaas wel weer een beetje hetzelfde typetje welke we hem al vaker hebben zien spelen. Een sullige jongen die aardig wat drugs nuttigt in zijn vrije tijd. Hij speelde wel heel goed samen met Charlize Theron en ik vond dat de chemie tussen de twee goed werd overgebracht. Als je ze naast elkaar zet zou je misschien niet zo veel chemie verwachten, maar ik vond dat ze dit allebei erg goed deden. Hoe verder de film zich ontwikkeld hoe meer je door hebt dat de tegenspelers het beste in elkaar naar boven halen: Charlize Theron wordt grappiger en minder stijf, en Seth Roger wordt wat serieuzer qua
acteren.

Natuurlijk zitten er altijd wel cliché stukken in een komedie zoals deze en waren grote delen van de film vrij voorspelbaar. Daarnaast vond ik de film vrij lang duren voor een komedie (ruim 2 uur). Maar alles bij elkaar opgeteld, vond ik het een grappige en zeer vermakelijke film. Je gaat geheid met een glimlach de bioscoop uit dus zeker een aanrader als je zin hebt in een easy-going film!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar