Site pictogram Movie Addicts

Review Love & Friendship

hero_Love-Friendship-2016-8(1)

Love and Friendship is gebaseerd op een novelle van Jane Austen wiens werk al veelvuldig is verfilmd en op toneel is opgevoerd. Love and Friendship is een van de minder bekende werken maar staat onder kenners te boek als een van de scherpste en meest komische van Jane Austen der werken.

Het verhaal draait om Lady Susan (Kate Beckinsale) de grootste flirt binnen adellijke kringen. Deze dame is er geen om zonder handschoenen vast te pakken. Vooral de mannen in haar omgeving weet zij met haar schone verschijning en flirterig voorkomen om haar vingers te winden. Wanneer zij tevergeefs haar dochter aan de man heeft proberen te krijgen vertrekt ze naar het landgoed van haar schoonzus (wiens huwelijk zij in een eerder stadium heeft geprobeerd te saboteren). Met frisse tegenzin wordt zij toegelaten en al snel heeft zij een jonge welgestelde man om haar vingers gewonden, maar houdt het daarbij op voor Lady Susan? Of speelt zij dit keer echt te hoog spel met de gevoelens van anderen?

De opzet van Love and Friendship is op zijn minst apart te noemen waarbij je in het begin even moet bijkomen van alle namen welke in kort tijd op je worden afgevuurd. Maar Kate Beckinsale als Lady Susan helpt je snel op weg. In de gesprekken welke zij als Lady Susan deelt met haar Amerikaanse vriendin Alicia Johnson, een mooie ingetogen rol van Chloë Sevigny, komt de ware aard van Lady Susan naar boven. En daar zou menig roddelkoning(in) nog het schaamrood van op de wangen krijgen. Niet Kate Beckinsale, welke volledig opgaat in haar rol als Lady Susan en met verve de film draagt. De rest van de cast gaat er allemaal gewillig in mee en zij dienen vooral als aangever of slachtoffer van Kate, en toch werkt dat juist uitstekend ook omdat Kate gewoon weg overtuigd als de manipulatieve Susan. De aankleding ziet er als zo vaak in dit soort films fantastisch uit en je wordt weer helemaal meegenomen naar de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Alleen wanneer je echt niet van dit soort films houdt kan het zijn dat je deze film niet waardeert. Iedereen die er voor open staat of al fan is zal aangenaam verrast worden door de frisse uitvoering met een stralende Kate Beckinsale voorop.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar