Site pictogram Movie Addicts

Review Magic Mike XXL

4bab0b37_Who-Best-Dancer-Magic-Mike-XXL.xxxlarge

Drie jaar nadat de groep the Kings of Tampa, zonder Mike (Channing Tatum), naar Miami is vertrokken keren ze terug voor een stripper conventie in Myrtle Beach. Onderweg rijden ze door Tampa en zoeken Mike op, die ondertussen zijn meubelbedrijf heeft op gestart. Wanneer Mike zijn oude stripnummer, Pony van Ginuwine, op de radio hoort begint het weer te kriebelen en besluit hij met zich weer aan te sluiten bij de groep. Onderweg naar hun allerlaatste show, met stops in Jacksonville en Savannah waar ze oude kennissen ontmoeten, waaronder Rome (Jada Pinkett Smith), en nieuwe vrienden maken, leren Mike en de mannen nieuwe moves en schudden ze op verrassende wijze het verleden van zich af.

Channing Tatum laat weer eens zien hoe goed hij kan dansen en dat hij dit nog altijd niet verleerd is. Hiermee zet hij toch echt een hele andere show neer dan de rest van de heren. Maar ook aan acteren ontbreekt het niet bij Channing Tatum, hierbij is het voordeel natuurlijk dat hij inmiddels al aardig wat films op zijn naam heeft en in verschillende genres.

Maar ook de andere heren, Matt Bomer (Ken), Joe Magnaniello (Big Dick Richie), Adam Rodriguez (Tito) en Kevin Nash (Tarzan) stelen ieder de show, op hun eigen manier. Alhoewel Kevin Nash zo goed als niet danst, nog minder dan in deel 1, hoort hij toch echt bij de groep. Gabriel Iglesias (Toby) is weer de MC en vroeg de regisseur of hij wat tijd in de film mocht krijgen om deze zelf in te vullen en dat heeft hij gekregen. En, misschien mede door zijn stand-up comedian achtergrond, is dit ook echt een heel leuk stukje geworden. Jada Pinkett Smith heeft een hele leuke rol, zij runt een huis waar alle vrouwen voor een avondje vol stripacts terecht kunnen. Zij is daar niet alleen de eigenaar, maar ook de MC en zorgt ervoor dat alle vrouwen zich zelfverzekerd gaan voelen, en dat alle vrouwen zich gewoon mooi en vrouwelijk moeten voelen, ongeacht hoe je eruit ziet en welke maat je hebt. En dan was er Amber Heard (Dotty “Zoe” Titz), wat haar rol in het verhaal was is mij volledig onduidelijk, was zij de zus van Megan (een oud vriendin van Tito) of haar vriendin of was ze een dochter van één van de vriendinnen van Megan haar moeder? Door haar verhaallijn gaat voor mij het cijfer naar beneden. Ik vond het ook te veel overeenkomsten hebben, en daardoor overbodig, met de verhaallijn van Brooke uit deel 1. Hetzelfde type meisje, met een sceptische blik op bepaalde dingen.

De verhaallijn in dit deel is leuker en beter uitgewerkt dan in deel 1. Waar er in deel 1 geen ruimte was om de personages uit te lichten en een achtergrond te geven, is er bij deze film ruimte voor gemaakt en dat doet het verhaal wel ten goede, vind ik zelf. Het laat zien dat het niet alleen gespierde mannen zijn die voor geld hun kleren uittrekken, maar ook mannen die, na het strippen, een toekomst willen zonder uit de kleren te hoeven. En waar ze buiten het strippen om tegen aanlopen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar