Site pictogram Movie Addicts

Review Maleficent 2

Review Maleficent 2

Angelina Jolie is Maleficent in Disney’s MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL.

Disney domineert de laatste tijd met de ene film na de andere. Incredibles 2, Pirates of the Carribean, Lion King. Nog even en dan komt Frozen 2 uit (ik hoor mijn zusje al gillen van blijdschap nu). Maar voor dit alles hebben we nog het tweede deel van Maleficent met natuurlijk Angelina Jolie.

Het eerste deel vond ik zeer vermakend omdat dit toch een heel ander deel laat zien van het sprookje van Doornroosje dat we gewend zijn. Het liet zien dat Maleficent haar redenen heeft voor haar daden. Het tweede deel is niet anders. Ik was niet de enige want het eerste deel tikte een goede 700 miljoen dollar binnen. Het tweede deel kon dus niet uitblijven. Weer wordt Maleficent gezien als de kwaadaardige heks dus in dat opzicht is er niet veel veranderd.

In het tweede deel wordt Aurora (Elle Flanning), koningin van het Moors rijk te huwelijk gevraagd door prins Philip van het Ulstead rijkdom (Harris Dickinson). Niet een huwelijk dat Maleficent ziet zitten. De ouders van Philip, koningin Ingris (Michelle Pfeiffer) en koning Stefan (Robert Lindsay)
ontvangen Aurora echter met open armen. We zien dat dit niet helemaal goedbedoeld is en het lijkt alsof koningin Ingris Aurora wil afpakken van Maleficent. Dan blijkt ook nog dat Maleficent niet de laatste van haar soort te zijn. Hoe gaat dit nou uitpakken?

Hoewel de film prachtig geanimeerd is, van bosbeestjes tot aan de magie van vliegen, is het verhaal flinter dun. Ik ben in het begin van de film ook totaal niet onder de indruk van het acteerwerk van Elle Flanning, hoewel ze later wel sterker acteerwerk laat zien. Om deze reden waren veel stukken
voorspelbaar en dus ook minder spannend. We zien wel hoe Angelina Jolie en Michele Pfeiffer aan elkaar gewaagd zijn als moeders en het ontbreekt hen zeker niet aan de kwaliteit van rivaliteit en acteerwerk. Helaas blijven andere personages meer op de achtergrond en lijkt het alsof alles een beetje bij elkaar gegooid is, personages en het verhaal. Ik had meer terug willen zien van Ed Skrein en Chiwetel Ejiofor die ook “Maleficent” type feeën zijn.
Hoewel het animatiewerk er echt spectaculair uitziet (vlieg scenes die je echt meevoeren door de lucht) laat het verhaal en de rest van de personages te wensen over. Het lijkt meer alsof het tweede deel is gemaakt
om geld binnen te harken in plaats van echt een ander verhaal uit te werken ten opzichte van het eerste deel. Jammer, want de basis heeft veel potentie omdat dit toch een van de weinige (Disney) films zijn waar je het verhaal door de ogen van de slechterik ziet.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar