Site pictogram Movie Addicts

Review Malignant (nu online te zien via VOD en binnenkort opd DVD en Blu-Ray)

Review Malignant (nu online te zien via VOD en binnenkort opd DVD en Blu-Ray)

James Wan heeft zich na zijn grote doorbraak in 2004 met Saw imiddels wel bewezen als regisseur van met name horrorfilms. Ondanks dat niet alle films door critici worden gewaardeerd weten de fans veel van zijn films wel op waarde te schatten. Met Malignant komt hij weer met iets nieuws na zijn Saw, Insidious en the Conjuring franchises en het beloofd weer iets anders te gaan worden waarmee James Wann zijn veelzijdigheid op horrorgebied weer wil bewijzen.

Madison wordt na een traumatische ervaring achtervolgd door bloedige visioenen. Wanneer blijkt dat deze visioenen ook nog eens daadwerkelijk uit komen moet Madison met behulp van haar zusje zien te bewijzen dat niet zij maar iemand anders de schuldige is van de brute moorden. Een gevaarlijke zoektocht in het verleden van Madison moet de oplossing bieden, maar of dat op tijd zal zijn?

Het bovennatuurlijke is natuurlijk geen vreemd gegeven voor regisseur James Wann, maar mt Malignant gooit hij het toch over een andere boeg. Het geheel wordt namelijk in de stijl van een Giallo geschoten en bekende en liefhebbers van dat genre weten dan genoeg. In Malignant zal er ook regelmatig met het botte bijltje gehakt gaan worden met meerdere bloedige hoogtepunten als resultaat. Ik zag hoogtepunten omdat James Wann zich zeker niet inhoud. Uitpuilende ogen botten en ledematen in onnatuurlijke houdingen is het gevolg. Wat betreft het acteerwerk kent de film ‘helaas’ ook veel overeenkomsten met het Giallo genre. Met name aan het begin dacht ik even ojee dit wordt toch niet zoń film. Of het valt minder op of het wordt naar mate de film vordert beter (de kijker mag dit zelf bepalen) stoorde mij het richting het einde steeds minder. Het verhaal zelf weet zowaar een aantal malen de kijker te verrassen en hier is beter over nagedacht dan dat je in eerste instantie zou verwachten. De spanning wordt daarbij ook nog een aantal malen goed opgevoerd en er wordt duidelijk naar een finale toegewerkt welke ook nog eens niet teleurstelt. Hoofdrolspeelster Annabelle Wallis weet te overtuigen als hoofdfiguur Madison en dat is uiteraard zeer belangrijk net als de schurk in het verhaal de mysterieuze Gabriel welke een meer dan schokkende oorsprong kent. Malignant is weer een geslaagde horrorfilm op de conto van James Wann geworden en zal menig horrorliefhebber kunnen vermaken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar