Site pictogram Movie Addicts

Review Man Up

Man Up

Simon Pegg staat vooral bekend om zijn komische rollen net als Lake Bell trouwens. Nu waren zij afgelopen jaar in de bioscoop te zien in deze romantische komedie welke ik niet heb mee kunnen pakken. Iets wat afgelopen week werd goed gemaakt toen deze op Film-1 te zien was. Ik als fan van Simon Pegg zijn werk en mijn vriendin die gewoon een leuke film wilde zien.

Nancy is 34 jaar en leeft eigenlijk al als verstokte vrijgezel, wanneer een koppelactie op een bruiloft jammerlijk (maar vooral pijnlijk)mislukt is, is zij er misschien nog, meer klaar mee dan ze al was. In de trein onderweg naar haar ouders hun 40 jarige jubileum komt ze in gesprek de uberpositieve Jessica dat een zelfhulp boek bij zich draagt. Nadat Nancy vooral duidelijk heeft gemaakt niet gediend te zijn van de levensadviezen van deze jonge vrouw valt ze in slaap. Bij het ontwaken is Nancy beloond met het zelfhulpboek, maar probeert deze wanhopig terug te bezorgen. Op het station wordt zij echter aangezien voor Jessica, die op zoek was naar een blind date. Nancy besluit iets geks te doen en gaat met Jack op blind date met alle gevolgen van dien.

De romantische komedie is feitelijk een zeer lastig genre aan het worden. Niet alleen zijn bijna alle varianten van hoe stellen bij elkaar kunnen komen al reeds belicht. De makers vergeten vaak dat naast dat stukje romantiek de rest van de film ook leuk moet zijn. Het allerbelangrijkste is echter dat de hoofdrolspelers sympathiek zijn en een goede klik hebben waardoor je als kijker ook op hun hand bent en hoopt op die o zo voorspelbare, maar geliefde happy end. Man Up is in die opzet niet heel anders dan vele andere romantische komedies. Wat Man UP echter leuk maakt zijn de hoofdrolspelers Simon Pegg en Lake Bell, waarbij laatst genoemde een van de leukste vrouwen rollen in een romantische komedie van de afgelopen jaren neerzet. Cynisch als de pest en het vermogen om 9 van de 10 keer het verkeerde te zeggen weet ze toch te stralen en ben je als kijker al snel op de hand van haar 30 something Nancy. Zij heeft vanaf moment één een goede klik met Simon Pegg, die de in scheiding liggende Jack speelt. Het verhaal is zoals gezegd niet heel verrassend, maar de zijwegen welke Jack en Nancy bewandelen zijn veelal hilarisch, waarbij Rory Kinnear wel de meest foute en leuke rol voor zijn rekening neemt. Man Up is een romantische komedie voor volwassenen, want het levert bewijs dat liefde ook kan komen na de teleurstellingen uit een jong volwassen bestaan.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar