Site pictogram Movie Addicts

Review Mary Poppins Returns

Review Mary Poppins Returns

Meer dan 50 jaar geleden was het alweer toen Julie Andrews hele generaties betoverde met haar rol van Mary Poppins. Een van de meest tijdloze Disney klassiekers leek lang gevrijwaard te blijven van een vervolg of remake aangezien niemand iets had van dat kunnen benaderen, laat staan overtreffen. Nu is het dan zover en neemt de britse actrice Emily Blunt het roer over en speelt de rol van Mary Poppins in dit late vervolg.

Het is inmiddels behoorlijk wat jaren geleden geweest dat Mary Poppins zich ontfermde over Michjael en Jane Banks. Beide zijn nu volwassen waarbij Jane vecht voor de rechten van de arbeidersklasse en Michael het moeilijk heeft met de zorg van zijn drie kinderen na het overlijden van zijn vrouw. Hierdoor moeten zijn oudste twee kinderen vaak als volwassenen klusjes opknappen omdat hij er niet aan toe komt. Maar dan komt naar vele jaren Mary Poppins weer te voorschijn en neemt zij de zorg over van de kinderen terwijl Michael en Jane vechten om hun ouderlijk huis te behouden.

Hele generaties hebben Mary Poppins in hun harten gesloten en de fantastische Julie Andrews die haar destijds vertolkte. Des de groter was de uitdaging om een actrice te vinden welke dezelfde gevatheid en charme kon uitstralen en tegelijkertijd het speelse van de tijdloze Mary Poppins. En eerlijk is eerlijk vanaf het moment dat ik vernam dat Emily Blunt deze rol op zich zou nemen had ik zoiets van als iemand het zou kunnen doen, dan is zij het. Vanaf het moment dat zij opkomt zit Emily lekker in haar rol en komt natuurlijk over zonder geforceerd Julie Andrews te kopiëren. Ja, Emily Blunt is Mary Poppins maar wel op haar eigen charmante manier. Gevat, speels, correct en muzikaal het hoort er allemaal bij en uiteraard pakt zij binnen no time de drie kinderen volledig in waarbij de Michael en Jane, net als hun ouders destijds, nog wat overtuiging nodig hebben. De kinderen, drie stuks dit keer zijn goed gecast waarbij de jongste Georgie, een rol van Joel Dawson, een zeer hoog schattigheids gehalte meebrengt. Waar Dick van Dyke schitterde als schoorsteenveger naast Julie Andrews wordt Emily Blunt in dit deel bijgestaan door de voor mij nog onbekende Lin-Manuel Miranda als de lampenier Jack. Deze acteur welke vooral werkzaam is geweest als zanger en liedjesschrijver (oa Moana) laat een ontwapenende Jack zien welke Mary Poppins in alles bijstaat alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Tussen alle vrolijkheid en gekkigheid wordt er ook een verhaal verteld en bouwt de film op de chemie van de acteurs. De chemie zit over het algemeen wel goed maar sommige dingen komen nogal geforceerd over zoals de vonk welke tussen Jack en Jane moet overspringen. Voor de oplettende kijker welke het origineel kan dromen is het een feest der herkenning aangezien de originele kindacteurs en Dick van Dyke ook komen opdagen zij het misschien als figuranten. Het s jammer dat Julie Andrews zelf heeft bedankt hiervoor terwijl na het zien overduidelijk is dat de rol van Angela Lansbury overduidelijk voor haar geschreven was ook zit er weer een live-action animatie crossover in de film verwerkt waarin de legendarische pinguïns  ook weer hun opwachting maken. Het is wel leuk om te zien dat men wel voor een ouderwetse animatie stijl hebben gekozen ipv de computer animatie waarmee Disney tegenwoordig ook al jaren mee scoort. Mory Poppins is een zeer vermakelijke familiefilm geworden waarbij de nieuwe liedjes uitstekend gebracht worden en werken het belangrijkste minpunt blijft echter dat de gehele film vooral als een herhalingsoefening aanvoelt met een nieuwe cast. Maar aangezien de rollen goed bezet zijn en de sfeer er direct goed inzit biedt dit vervolg genoeg vermaak voor het gehele gezin

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar