Site pictogram Movie Addicts

Review Maryland

149807.jpg-rx_640_256-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Matthias Schoenaerts is hard op weg om het grootste export product van België te worden naast de Rode Duivels. De afgelopen jaren is hij steeds meer in Britse en Amerikaanse producties te zien, maar met Maryland is hij weer te zien in een Europese (Frans/Belgische) productie. Is het heel verassend dat Matthias zo in trek is? Nee, want hij heeft in mijn ogen nog in geen film teleurgesteld en ik was dan ook zeer benieuwd hoe hij het er nu vanaf zou brengen.

Special Forces soldaat Vincent (Matthias Schoenaerts) keert getraumatiseerd terug uit Afghanistan. Via vrienden kan hij aan de slag als lijfwacht van Jessie (Diane Kruger), de ‘trophee wife’ van een steenrijke zakenman, en haar zoon. Terwijl hij een vreemde fascinatie begint te voelen voor de vrouw die hij beschermt, vecht hij ondertussen tegen angstaanvallen en hallucinaties. Hoewel het paradijselijke domein ‘Maryland’ een oase van rust is, ontvangt Vincent toch bedreigingen van buitenaf. Hij zet zijn leven op het spel om Jessie te beschermen en dit misschien wel ten koste van zijn mentale gezondheid.

Maryland houdt het midden tussen een thriller en psychologisch drama van een oorlogsveteraan. Matthias Schoenaerts laat wederom zien een van de beste acteurs te zijn van Europa. Hij weet een breekbare militair neer te zetten welke continue op het puntje van ontploffen staat. Het is dan ook jammer dat de wisselwerking met dame in nood Jessie gespeeld door Diane Kruger zeer zwak uitgewerkt wordt. Diane Kruger krijgt sowieso weinig te doen in dit verhaal behalve damsel in disstress spelen. Het verhaal is wat dat betreft heel simpel en is op vele manieren spectaculairder gedaan waarbij alleen de hoofdpersoon vaak wel diepgang miste maar het verhaal zelf wel meer body had. Dit zorgt er mede voor dat Maryland diepte mist omdat het moet doen met maar één uitgewerkt karakter. Gelukkig is er wel voldoende aandacht besteed het karakter van Vincent en de ontwikkeling van het trauma tezamen met de uitstekende Matthias maakt dat de film het aanzien waard.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar