Site pictogram Movie Addicts

Review Mayem, te zien tijdens Imagine Film Festival

Review Mayem, te zien tijdens Imagine Film Festival

Een tijd geleden zag ik al de trailer van Mayhem voorbij komen. Dit was in de nasleep van *spoiler alert* het afscheid van Glenn in TWD *spoiler alert*. Steven Yeun vond ik altijd al een van de lichtpuntjes in de The Walking Dead en ik was dan ook benieuwd hoe hij zou zijn in andere rollen. Ondertussen heb ik hem al vaker aan het werk gezien in vooral bijrollen. In Mayhem siert hij op de cover samen met Samara Weaving (bekende achternaam? Dat klopt zij is het nichtje van Hugo ‘The Matrix,V For Vendetta, Priscilla Queen of the Desert’ Weaving) welke afgelopen jaren schitterde in Ash vs Evil Dead, the Babysitter en Three Billboards Outside Ebbing Missouri. Zo hebben beide al wat ervaring met het horrorgenre dus nu zien of Mayhem inderdaad zo heftig en vermakelijk is als de trailer belooft.

Derek Cho is een hard werkende medewerker bij een advocaten/investeringskantoor. Hij heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een midden kader functie en probeert op te klimmen in de corrupte hiërarchie van het bedrijf. Wanneer hij het slachtoffer wordt van een vuil spelletje is hij de wanhoop nabij, maar dan dient zich een kans. Het gebouw wordt hermetisch afgesloten vanwege de uitbraak van een virus. Dit virus zorgt ervoor dat mensen al hun remmingen verliezen en dus agressiever reageren en hun frustraties laten botvieren. Derek sluit een pact met een afgewezen debiteur om zich een weg naar de top te vechten en zijn onschuld aan te tonen. Maar in een kantoor vol bloeddorstige advocaten blijkt dit allerminst eenvoudig.

Mayhem begint met een proloog welke direct duidelijk maakt waar de film in een later stadium naar toe gaat. Dit zorgt enerzijds voor een stukje voorspelbaarheid, maar anderzijds weet je als kijker waar je aan toe bent en is het aan de makers om het verhaal de juiste smaken mee te geven. Nu komt hoofdrolspeler Steven Yeun van nature zeer sympathiek over waardoor je als kijker direct met hem mee gaat. Gelukkig staat hij net als in The Walking Dead ook zijn mannetje wanneer nodig en laat hij allerminst over zich heen lopen. Zijn verhaal symboliseert vooral waarom advocatuur zo ongeveer het meest gehate beroep ter wereld is. In de advocatuur valt alleen eer te halen wanneer je eigenlijk over lijken gaat. Samara Weaving, overtuigd in deze wat minder als Melanie Cross, maar dat is deels ook te wijten aan te weinig achtergrond verhaal. De vertel structuur werkt uitstekend dankzij de vlotte babbel van Steven. Het verhaal wordt vlot verteld (speelduur nog geen 85 minuten) waardoor je je als kijker geen seconde hoeft te vervelen. De paar minpuntjes liggen in het verhaal waarin net te weinig satire zit verwerkt. Het advocatenwereldje had nog meer op de hak genomen mogen worden en een subplot binnen de firma had zeker niet misstaan wanneer goed uitgevoerd. Ook het lust gegeven wordt eigenlijk te weinig uitgewerkt terwijl hier juist wel op wordt gehint. Dankzij de korte speelduur en Steven Yeun weet de film gelukkig wel te vermaken wanneer je van bloedige en harde actie houdt. Ja, Mayhem is niet voor tere zieltjes gezien de liters bloed en ledematen welke het moeten ontgelden. Mayhem is een heerlijk wegkijk film voor mensen die wat bloedige actie kunnen waarderen en het stukje satire wat hierbij komt kijken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar