Site pictogram Movie Addicts

Review Meester Kikker

meester_kikker_47043015_st_2_s-low(1)

Paul van Loon is naast een populaire kinderboekenschrijver een steeds populairdere bron voor verfilmingen geworden. Na o.a. De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje is het nu de beurt aan Meester Kikker om de harten van jong Nederland ook in de bioscoop te gaan veroveren.

Sita (Yenthe Bos) woont alleen met haar moeder Cecile (Georgina Verbaan) in een dorpje. Cecile heeft een druk bestaan als dierenarts en heeft niet altijd tijd voor Sita. Sita heeft ook gezellige buren waar haar klasgenoot en een van de beste vrienden Wouter (Bobby van Vleuten) samen met zijn broers woont. Daarbij gaat zij ook graag naar school waar zij met Frans (Jeroen Spitzenberger) een hele leuke meester heeft. Een hele leuke meester met een geheim, hij verandert namelijk van tijd tot tijd in een kikker. Al snel komt de rest van de klas ook achter het geheim van de meester waardoor zijn leven er niet makkelijker op word. Naast de gevaren als kikker heeft ook de nieuwe schoolhoofd Stork (Paul R. Kooi) het op hem voorzien namelijk.

Van de makers van onder andere Minoes, Wiplala en Dolfje Weerwolfje creëert Meester Kikker toch een aardig verwachtingspatroon. Samen met de cast, regisseur Anna van der Heide (o.a. Brammetje Baas) en het succesvolle kinderverhaal zijn alle ingrediënten aanwezig om een succesvolle jeugdfilm te maken. Meester Kikker weet dan gelukkig ook vanaf minuut 1 te overtuigen. Yenthe Bos speelt met verve de hoofdrol en is voor kinderen een herkenbare heldin. Eerlijk, vrijgevochten en zoals het kinderen van die leeftijd betaamd heeft zij altijd haar woordje klaar. Zij geeft zo op jonge leeftijd na haar leuke bijrol in Jack Bestelt een Broertje wederom haar visitekaartje af. Jeroen Spitzenberger speelt een hele leuke Meester Frans en het is ook niet raar dat kinderen met hem weglopen. Dankzij het special effects team en een goed inlevende Jeroen komen de transformaties van Meester Frans geloofwaardig en leuk over. Het stukje moraal in het verhaal is in Meester Kikker vooral op de volwassenen gericht. De band tussen Moeder Cecile en Sita verslechterd namelijk door het drukke bestaan van moeder. Hierdoor is Cecile veel weg en wordt Sita regelmatig aan haar lot overgelaten. De klik tussen Georgina en Yenthe maakt dat dit geloofwaardig overkomt. Sowieso is er een goede klik tussen alle acteurs en actrices groot en klein. Als laatste wil ik Paul R. Kooi uitlichten die als schoolhoofd Stork met sterk en subtiel spel een slechterik speelt, waarbij het vooral voor de kleintjes die het boek niet kennen lang onduidelijk blijft wat zijn rol precies is.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar