Site pictogram Movie Addicts

Review Mike and Dave Need Wedding Dates

mike_and_dave_need_wedding_dates_56031718_st_2_s-low(1)

We kennen Zac Efron al als de jonge vrolijke musical zanger uit High School Musical, maar hij is nu al een tijdje te zien in schuine komedies. Eerder dit jaar speelde hij in Bad Neighbours 2 en dit keer in Mike and Dave Need Wedding Dates, gezamelijk met komiek Adam Devine. Laten we zeggen dat Zac Efron met elke komedie waarin hij speelt, mij steeds meer weet te overtuigen van zijn acteerwerk in dit genre.

Mike and Dave Need Wedding Dates gaat over de broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) Stangle. Hun kleine zusje gaat trouwen en aangezien Mike en Dave nogal wild en gek zijn, wil hun vader dat ze een date meenemen naar de bruiloft. De broertjes gaan viral terwijl ze zoeken naar een date voor de bruiloft, die plaatsvindt op Hawaii. Wanneer ze viral gaan trekt dit natuurlijk ook gekke types aan, en zo komen de vriendinnen Alice (Anna Kendrick) en Tatiana (Aubrey Plaza) in beeld. Deze twee doen alsof ze nette meisjes zijn, voor een gratis vakantie op Hawaii. Hier komen de stangle broertjes al snel achter en proberen ze dit probleem op te lossen, zonder een scene te schoppen en de bruiloft te verpesten.

De film zit natuurlijk vol ranzige humor die zeker zal aanspreken tot de jonge bioscoop bezoekers onder ons. Mike and Dave Need Wedding Dates is vooral een film die opvalt door de acteurs en het hier ook van moet hebben. Zac Efron laat met elke komedie zien dat hij zich in het genre thuisvoelt. Zijn chemie met collega-komiek Adam Devine is zeer sterk. Ik had het idee dat dit ook daadwerkelijk broertjes waren die al veel met elkaar hadden meegemaakt. Over de dames in de film ben ik iets minder enthousiast. Over de chemie tussen Kendrick en Plaza is niks op te merken, wat logisch is omdat de actrices beste vriendinnen zijn. Toch vond ik Kendrick individueel redelijk irritant. Ze leek de hele tijd over te acteren en was gewoon niet echt grappig op momenten dat het wel de bedoeling was.

De film is verder redelijk standaard en eigenlijk alle momenten die boven de rest uit schieten hebben te maken met Mike en Dave die elkaar aan het opfokken zijn. Mike and Dave Need Wedding Dates deed me uiteindelijk ook veel denken aan de komedie Wedding Crashers. Gelukkig hadden de makers dit zelf ook in de gaten en maken er een lolletje van door die film regelmatig te noemen. De film heeft goede spelers en de situaties waarin de broers terecht komen zijn erg grappig. Mike and Dave Need Wedding Dates is zeker een van de leukere komedies van dit jaar.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar