Site pictogram Movie Addicts

Review Mile 22

Review Mile 22

James Silva (Mark Wahlberg) is een special agent binnen een elite-eenheid die wereldwijd onzichtbaar opereert. Wanneer Silva de opdracht krijgt om samen met zijn team de informant Li Noor (Iko Uwais) naar de luchthaven, 22 mijl verderop, te smokkelen beseft hij dat de ontsnappingsroute dwars door het centrum van de corrupte politiestaat loopt. Het vliegtuig heeft slechts 10 minuten om Li op te pikken. Staan ze er niet, dan is het hele team overgeleverd aan de vijand.

Mijn vriend wilde deze film heel graag zien, mede vanwege Iko Uwais, voor mij is hij echter redelijk onbekend omdat ik The Raid (1+2) nooit gezien heb. Maar laten we wel wezen, vechtscènes met of tussen Aziaten is toch altijd wel bruut om naar te kijken. Hoe zij vechten is met niets of niemand te vergelijken, dat is wel echt heel wat niveaus hoger. Niet alleen in de vechtscènes maar ook qua acteerwerk komt hij goed uit de verf. Naast een ervaren acteur als Mark Wahlberg doet hij zeker niet onder. Stiekem (misschien niet zo heel stiekem) ben ik wel fan van Mark Wahlberg. Natuurlijk heeft hij ook minder goede en hele slechte films gemaakt, maar over het algemeen is het minstens vermakelijk om naar te kijken of gewoon echt goed. In dit soort films en rollen lijkt hij het beste op zijn plek en maakt het zich ook echt eigen. Ronda Rousy maakte deel uit van het team van Mark Wahlberg, en ik keek al uit naar haar vechtscènes, aangezien zij ook wel echt heel goed kan vechten. Maar helaas waren er weinig scènes waarbij ze met haar handen mocht vechten. Maar haar acteerwerk is een stuk beter geworden na Expendables 3 en Furious 7.

Ik houd van dit soort films, en keek dan ook echt wel uit naar deze film. Na een discussie wie deze film kon gaan zien en ik de discussie (natuurlijk) gewonnen had kreeg ik nog meer zin in het zien van deze film. Maar dat kan je ook tegen gaan werken en bedrogen uit komen omdat je ‘m in je hoofd al te veel ophemelt. Gelukkig viel dit mee. Vanaf het eerste moment wordt je meegesleurd in de film. Het komt in eerste instantie wat vaag en verwarrend over, maar als snel vallen er dingen op zijn plek en ga je mee in het verhaal. Ik vond het echt een goede en spannende film, ik heb in tijden niet zo’n vette actiefilm gezien als deze. Gezien de film geregisseerd is door Peter Berg welke eerder al met Wahlberg samenwerkte voor het indrukwekkende Lone Survivor was het geen verrassing dat de actie sterk en meeslepend in beeld werd gebracht. Ik zet altijd IMDB open om te kijken of ik namen wel goed spel of als ik natuurlijk een naam gewoon helemaal niet weet, en ik was dan ook zeer verbaasd toen ik de metascore daar zag. Ik vroeg mij meteen af of ik een hele andere film heb zitten kijken. Ik werd namelijk echt meegenomen in het verhaal en daardoor zat ik er goed in en vond ik het ook echt spannend, misschien dat dat het verschil is met de mensen die hun score bij IMDB hebben doorgegeven. Ik vind dit zeker een aanrader en vooral in de bioscoop, op een groot scherm, met goed geluid waardoor je jezelf middenin de actie waant.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar