Site pictogram Movie Addicts

Review Minions 2: The Rise of Gru

Review Minions 2: The Rise of Gru

Hij was al even uitgesteld dit langverwachte vervolg op de Minions. De Minions blijven natuurlijk wel ideale melkkoe van studio Illumination welke het grootst heeft gescoord met de Despicable Me films en de stand alone Minion Film. Aan de andere kant dreigt er natuurlijk ook een overkill aan Minions te komen dus misschien was het niet eens zo erg dat we een jaar langer moesten wachten op dit vervolg nadat aan het eind van de eerste film duidelijk werd hoe de Minons bij Gru terecht zijn gekomen.

Gru zit op school en heeft maar een grote droom en dat is een superschurk worden en onderdeel worden van de verschrikkelijke 6. Wanneer 5 leden de originele leider uit de groep hebben gegooid mag Gru net als vele andere op auditie komen. Hij wordt echter snel afgewezen, maar weet vervolgens in de chaos zelf een slag te slaan. Wat volgt is een avontuur waarbij Gru erachterkomt hoeveel hij daadwerkelijk aan de Minions heeft.

Dit deel speelt zich af in de 70’s en de makers hebben daar goed gebruik van gemaakt om wereld genoeg kleur te geven incl kleurrijke schurken. Een van de grootste pluspunten is de berg aan eastereggs welke verwijzen naar de eerdere films waarin Gru en de Minions een rol spelen. Hierdoor is de film ondanks het een prequel betreft een feest der herkenning. Het aparte is dat deze film als minion film is bestempeld omdat dit eigenlijk een Despicable Me prequel is want de rol van Gru is toch aanzienlijk. Aan de andere kant beleven de Minions een paar briljante avonturen en is er met de schattige Otto een nieuwe schattige Minion aan het arsenaal toegevoegd. Het verhaal blijft er een van vriendschap en vertrouwen en het aparte dat dit bij de 5de film toch niet verveeld. Het tempo ligt hoog net als de grap dichtheid waardoor je als kijker je nergens hoeft te vervelen. Het enige minpuntje is dat de schurken toch echt een mindere indruk maken dan in de vorige delen. De minions en Gru daarentegen zullen de harten wederom veroveren. Ook omdat de hoofdfiguren/minions meer een karakter krijgen en minder typetjes zijn dan voorheen. De Minions 2 Rise of Gru is gewoon een leuke toevoeging aan de serie en top vermaak voor het hele gezin. En ken je de vorige films goed dan zijn er genoeg eastereggs verstopt welke het plezier alleen maar zullen verhogen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar