Site pictogram Movie Addicts

Review Minions

Minions-2

Je ziet ze van eencelligen tot volwaardige minions uitgroeien, constant op zoek naar de meest verschrikkelijke schurk om te dienen, van T. rex tot Napoleon. Doordat ze continu niet in staat zijn om hun meesters te houden raken ze in een verschrikkelijke depressie. Gelukkig blijven ze niet allemaal bij de pakken neer zitten, want één minion genaamd Kevin heeft een plan, hij gaat, samen met puber Stuart en kleine Bob, de wereld in om een nieuwe super schurk te vinden om te dienen.

Kevin, die de rol van de grote broer op zich neemt, is de verantwoordelijke en ambitieuze die constant de chaos in toom probeert te houden. Stuart is de puber die, zonder te weten waar hij zichzelf mee in laat, mee gaat op het avontuur en Bob is de kleinste die, door een gebrek aan animo van de rest, mee mag. De minions komen meerdere karakters tegen, waarvan Scarlett Overkill (stem Sandra Bullock) schurk genoeg blijkt om te dienen.

De film ‘Minions’ is een spin-off van de Verschrikkelijke Ikke films. Na het ongeëvenaarde succes van de Verschrikkelijke Ikke films bleek er wereldwijd een vraag naar meer uit de, door Illumination Entertainments, gecreëerde wereld. De vraag wordt beantwoord door Minions, waarmee ze ongetwijfeld een heleboel kinderen heel blij gaan maken. De film is zeker geen juweeltje, maar zoals de schrijver Brian Lynch zei: “We hebben allemaal een kleine minion in ons”, en dat maakt de film leuk voor jong en oud. De film draait dan ook om die maffe gele mannetjes, die de onderdanen van de super schurk Gru zijn. Cinematografisch is de film hetzelfde weergegeven als de Verschrikkelijke Ikke films.

Wat de film heel sterk maakt is de manier waarop de komedie wordt overgebracht. De film moet het hebben van fysieke grappen en de emotie in hun ogen, of in Stuart’s geval oog. De minions praten namelijk niet, maar kramen hoge geluiden uit. Dit kan helaas ook wel het minpunt zijn. In de Verschrikkelijke Ikke films zijn het namelijk sporadische sketches waarin de minions voorkomen. De hoofdpersonage is namelijk Gru, die wel gewoon praat. Anderhalf uur aan hoge geluiden kan af en toe wel wat te veel worden. Kinderen gaan zich sowieso kunnen relativeren met de minions.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar