Site pictogram Movie Addicts

Review Mission Impossible III

hero_EB20060504REVIEWS60419008AR(1)

Tom Cruise kruipt voor de derde keer in de huid van Ethan Hunt in dit derde deel, waarin het allemaal even wat persoonlijker lijkt te worden voor de Amerikaanse tegenhanger van James Bond. Wederom is er een nieuwe regisseur aangetrokken, waardoor J.J. Abrams destijds als regisseur de duurste debuutfilm ooit maakte.

Ethan Hunt is gestopt met het veldwerk en traint nu opkomende agenten voor IMF. Hij leidt een rustig leventje met zijn verloofde Julia (Michelle Monaghan) tot hij wordt gevraagd voor een reddingsmissie voor een van zijn oud leerlingen. Nadat deze missie fout afloopt heeft Ethan nog maar één missie en dat is de man, Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), te pakken te krijgen die hiervoor verantwoordelijk is. Echter blijkt deze vijand een stuk meedogenlozer en gewiekster dan de doelwitten waar Ethan hiervoor mee te maken heeft gehad.

In dit derde deel wordt het qua verhaal allemaal even wat persoonlijker voor hoofdfiguur Ethan Hunt en eerlijk gezegd mocht dat ook wel na 2 delen. Het sterke is dat J.J. Abrams het voor elkaar heeft gekregen dat ondanks het persoonlijke tintje het nergens zoetsappig wordt. Het persoonlijke tintje zorgt zelfs voor extra spanning. Het verhaal gaat als een sneltreinvaart en weet hier en daar zelfs te verassen. De actie scenes zien er ook weer top uit met een paar spectaculaire stunts waarbij. De spanning wordt ook goed opgebouwd met zeer bevredigende finale als slotstuk. Tom Cruise lijkt nu geheel op zijn plaats in de hoofdrol en kreeg met Philip Seymour Hoffman de meest overtuigende badguy in de serie tot dusver tegenover zich. Phillip Seymour Hoffman lijkt ook volledig op zijn plaats in zijn meest commerciële film tot dan toe. (The Hunger Games: Mockingjay Part II later dit jaar zal de laatste bioscoop film worden waarin de vorig jaar overleden acteur te zien zal zijn). Met overige castleden zoals o.a. Laurence Fishburne, Ving Rhames en Billy Crudup is het alleen wel jammer dat er in een film als deze er maar beperkte ruimte is om echt met acteergeweld te komen. Helemaal als je kijkt naar het IMF team van Ethan Hunt heeft alleen Luther (Ving Rhames) nog enige inhoudt, maar ook omdat hij natuurlijk al in de eerste 2 delen mee speelde. Dit was wat mij betreft wel het enige minpuntje in, wat voor mij tot dan toe, het sterkste deel was uit de Mission Impossible serie. Met deze film liet J.J. Abrams bij zijn debuut zien dat spectaculaire actie wist te combineren met spanning en een vlot verhaal, iets wat hij later ook deed met Star Trek en hopelijk later dit jaar ook met Star Wars.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar