Site pictogram Movie Addicts

Review Money Monster

Geef antwoord of sterf, dat is de eis en tevens de rode draad die gevolgd wordt in de 90 minuten die deze film duurt. Lee Gates (George Clooney) is financieel tv presentator van Money Monster, met Patty (Julia Roberts) als zijn producer. Zij komen in een extreme situatie terecht als Kyle (Jack O’ Connell), een investeerder die veel heeft verloren, een gijzeling op touw zet.

TV presentator Lee Gates (George Clooney) en zijn producent Patty Fenn (Julia Roberts) proberen, voor de ogen van miljoenen kijkers, een zenuwslopende gijzeling te beëindigen. Lee Gates, de zelfverzekerde presentator van het tv-programma Money Monster, wordt tijdens een van zijn uitzendingen gegijzeld door een woedende investeerder (Jack O’Connell) die al zijn geld heeft verloren. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty (Julia Roberts). In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over een mogelijk complot binnen de internationale financiële wereld.

In Nederland was begin 2015 iets vergelijkbaars gebeurd bij het Journaal en weet je nog of je sympathie had voor die gijzelnemer? Nee, maar dat is iets wat wel gebeurd in deze film. Ook in het echt was het monetaire systeem de reden waarvoor hij vocht. Het gijzelen van mensen live op tv dat gebeurd gelukkig niet vaak, maar maakt de film, helemaal voor Nederland, wel actueel. Deze film blijft wellicht daardoor iets langer hangen.

George Clooney laat als Lee zien eigenlijk overal schijt aan te hebben mede ingegeven door zijn overmatige drankgebruik i.p.v. de overbekende Nespresso’s. De overgang naar sypmathie voor de gijzelnemer gaat snel, misschien wel te snel maar hij komt ermee weg. Julia Roberts speelt sterk (wanneer niet?) als Patty, alhoewel ik wel hoop dat er een rol als in Erin Brockovich weer snel een keer voorbij komt voor haar. De humoristische momenten zijn op een hand te tellen, maar dit is dan ook een real time thriller en hoewel het af en toe verlicht, is dat niet noodzakelijk hier. De verrassing voor mij was Dominic West (mijn favoriete acteur uit The Wire), welke helaas maar een kleine rol had.

Jodie Foster, bekend van onder andere Silence of the Lambs, laat hier zien het regievak ook goed te verstaan. Iets wat ze ook heeft laten zien in de afleveringen van House of Cards welke zij geregisseerd had. Ondanks het tempo de gedegen regie en de acteerprestaties valt het verhaal een beetje tegen waardoor de grote impact uitblijft

 

Ingestuurd door Marc Geel

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar