Site pictogram Movie Addicts

Review Mr Robot Seizoen 1

mr-robot-season-1-set-benelux-dutch-dvd-retail-o-ring-3d-packshot

Mr Robot wist afgelopen jaar groot te scoren bij de Golden Globes en had bij iedereen die, via de verschillende streaming diensten of via NPO 3 de serie volgde al een indruk achter gelaten. Nu is de serie ook verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en is het kijken of de serie meer te bieden heeft dan de kijker eenmalig verwonderd achter te laten.

Mr Robot vertelt het verhaal van Elliot Alderson, een fulltime hacker en drugsverslaafde. Elliot is getekend door gebeurtenissen uit het verleden waardoor hij het liefst zich verdoofd door het leven slaat. Hij heeft tevens de ziekelijke gewoonte om iedereen om zich heen te hacken en zo alles te weten te komen over diens leven. Zijn enige echte contact is zijn jeugdvriendin en tevens collega Angela. Op een dag komt hij na een cyberaanval op zijn werk in contact met Fuck Society, een hackers groep dat er op uit is om het imperium van Euvel Corp ten val te brengen. En laat deze firma er nou voor verantwoordelijk zijn geweest dat Elliot het contact met zijn vader en eigenlijk de wereld is kwijt geraakt. Elliot besluit zich aan te sluiten bij de groep, maar kan hij ze wel vertrouwen en wat is de leider (Christian Slater) welke bekend staat als Mr Robot daadwerkelijk van plan?

Mr Robot laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen en dat is meteen een van de redenen dat de serie zo ongrijpbaar goed is. Rami Malek is vanaf moment één overtuigend als de sociaal beperkte, maar hyperintelligente Elliot. Hij doorbreekt regelmatig de vierde muur en maakt zo de kijker deelgenoot van wat er in zijn hoofd omgaat. Hierdoor beleef je als kijker de serie intenser i.p.v. als buitenstaander. Dit is een gewaagde stap van de makers, maar net als bij House of Cards weet dit aspect de serie naar een hoger plan te tillen. Is dit dan een one man show van Rami Malek? Nee, absoluut niet. Hij krijgt namelijk fantastisch tegenspel van eigenlijk de gehele cast met Christian Slater voorop. Christian Slater, kennen we die nog? Deze acteur was zeer veelbelovend in de jaren ’90 en er werd hem een grote carrière in het vooruitzicht gesteld. Op persoonlijk vlak ging het echter niet lekker en hij werd inmiddels tot de B-garde gerekend, iets wat zich ook vertaalde in de films waarin hij de afgelopen jaren te zien was. Met de titelrol in Mr. Robot laat Christian Slater zien nog altijd die intensiteit te bezitten waar hij in de jaren ’90 mee doorbrak. Hij geeft daarmee Rami uitstekend tegenspel en blijft voor de kijker lang een mysterieuze factor. Naast Elliot is Tyrell Wellick, gespeeld door Martin Wallström, een interessante karakter welke meerdere malen in contact komt met Elliot. De persoonlijkheden van Tyrell en Elliot lijken meer overeenkomsten te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Mr Robot zit zo vol met veel interessante karakters dat ik nog tijden door zou kunnen gaan om ze allemaal te beschrijven. Feit is dat het verhaal de kijker lang in het ongewisse laat en er maar weinig wendingen te voorspellen zijn (ook na de serie voor een 2de gezien te hebben). De serie speelt handig in op actuele zaken en neemt alle aspecten of het nu om zaken gaan van multinationals of de hackerscultuur, serieus en worden geloofwaardig belicht. Mr Robot is absoluut een aanrader om in huis te halen, want de serie is meerdere malen zeer goed te zien en verliest weinig tot niets aan kracht wat te danken is aan het sterke verhaal en de uitmuntende cast.

Extra’s

Naast de deleted scenes en de gagreel, ja er werd ook genoeg gelachen tijdens het maken van deze serie. Verder komt ook de maker aan het woord hoe hij op het idee van de serie kwam en hoe het verhaal tot stand kwam. Het mooie is dat een idee voor een film al snel veranderde naar dat van een serie en nog mooier dat hij de vrijheid kreeg om een serie als dit te maken.

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar