Site pictogram Movie Addicts

Review Mr Robot Seizoen 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

mr-robot-s2-bd-3d

jaar was Mr Robot de revelatie van het jaar op serie gebied en hij werd dan ook overladen met awards voor de makers en de twee hoofdrolspelers Christian Slater (Ijzersterke comeback) en Rami Malek. De grote vraag is dan ook altijd of na zo’n geweldig eerste seizoen (want dat was het) de makers er een goed vervolg aan kunnen geven.

*Spoiler Alert* wanneer je seizoen 1 nog niet gezien heb lees niet verder en ga eerst seizoen 1 kijken

Nadat Elliot tot de conclusie is gekomen dat zijn vader alleen in zijn hoofd voorkomt en wanneer deze de controle overneemt hij als Mr Robot door het leven gaat, verandert het spel voorgoed. De hack is uitgevoerd en Evil Corp (It’s all in the name) staat op de rand van de afgrond. Elliot worstelt vooral met zijn innerlijke alter ego terwijl zijn zus Darlene de operatie draaiende probeert te houden omdat de missie nog niet teneinde is. Tyrell Wellick wordt gezocht voor moord, maar lijkt van de aardbodem verdwenen. De laatste persoon die hem heeft gezien is echter Elliot als Mr Robot. Jeugdvriendin Angela is ondertussen aan het werk gegaan binnen Evil corp en bouwt daar een aparte relatie op met de hoogste baas Philip Price. Ondertussen maakt de FBI jacht op iedereen die te maken heeft gehad met F Society, maar ook de Dark Army lijkt een steeds gevaarlijkere speler in het spel te worden.

Zoals in de samenvatting duidelijk wordt, gebeurd er heel veel in dit tweede seizoen en dat vergt heel veel van de regisseur, cast en de kijker. De makers moeten naast een verhaal wat een sterk vervolg op de gebeurtenissen uit seizoen 1 is, ook weten te verrassen. Grotendeels krijgen ze dit ook voor elkaar, echter de bom die ze lieten vallen toen Mr Robot en Elliot 1 bleken te zijn wordt hier niet benaderd. Wat de makers wel voor elkaar krijgen is dat het spel in Elliot zijn hoofd erg sterk wordt uitgespeeld waarbij Elliot en Mr Robot continue vechten om de controle. Sterke toevoeging aan het geheel is Grace Gummer als FBI agent Dominique DiPiero. Deze jonge agente bijt zich als een pitbull vast in de zaak en zal mogelijk een sleutelrol gaan spelen in het derde seizoen. Het mysterie rondom de verdwijning van Tyrell Wellick wordt lang geheim gehouden en geeft Stephanie Corneliussen de kans te stralen als zijn toch enigszins zieke vrouw Joanna, en geloof me deze vrouw is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken. Feit blijft wel dat door alle zijwegen die bewandeld worden, het naar voren schuiven van een aantal nieuwe spelers in het verhaal en de grotere rollen van een aantal bestaande spelers maken dat het geheel minder samenhangend aanvoelt als het eerste seizoen. De spanning is echter nog steeds goed aanwezig net als het paranoïde Big Brother is watching you gevoel en er zitten een paar sterke wendingen en schokkende gebeurtenissen in waardoor je als kijker nergens de aandacht hoeft te verliezen. Het belangrijkste is echter de aanzet voor het derde seizoen en deze is uitstekend. De finale doet je als kijker twijfelen over waar je naar gekeken hebt, iets wat ook al eerder in het seizoen gebeurd is. Het derde seizoen moet het finale stuk zijn en ik ben benieuwd hoe de makers overal een sterk eind aan kunnen breien. Aan de cast zal het niet liggen want iedereen speelt van begin tot het eind fantastisch mee waarbij ook de kleinere bijrollen een blijvende indruk achterlaten.

Extra’s

Buiten een aantal geknipte scen’s zit er uiteraard ook weer een ‘making of bij’. Deze is echter wat minder boeiend als die van het eerste seizoen. Wat ik echter wel prachtig vond is de achtergrond van het inmiddels iconische masker welke gebruikt werd bij de F Society filmpjes. Deze komt uit een ‘helaas’ fictieve horrorfilm waarvan er wel een uitgebreid filmpje te zien is op een van de schijfjes. Een absolute aanrader als je het mij vraagt

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar