Site pictogram Movie Addicts

Review My Hero Academia: Heroes Rising

Review My Hero Academia: Heroes Rising

Waar afgelopen maand het eerste bioscoop avontuur van My Hero Academia ons al positief verraste is daar nu alweer zijn opvolger Heroes Rising. Wie een een op een vervolg verwacht komt bedrogen uit aangezien er tussen de films ook een seizoen aan afleveringen is geweest. Welkom terug in de wereld waarin 80% van de wereldbevolking superkrachten heeft maar ook een wereld waarin slechts een handvol daadwerkelijk deze krachten wilt gebruiken om superheld te worden.

Deku heeft met zijn klas Klas 1-A als praktijk opdracht gekregen om de bewoners van het kleine eiland Nabu te ondersteunen met kleine hand en span diensten. Waar sommige dit best leuk vinden en de dankbaarheid van de bewoners kunnen waarderen willen andere echte heldenactie beleven om zich te bewijzen. Wanneer een viertal kwaadwillende met superkrachten op het eiland verschijnen moeten de jongeren alles op alles zetten om de bewoners te beschermen. Daarnaast moeten Deku en zijn klasgenoot en zelfbenoemde rivaal Bakugo zien samen te werken om een vijand te verslaan welke veel overeenkomsten heeft met de grote vijand van hun gezamenlijke held All Might.

In dit tweede bioscoop avontuur gaat het een stapje verder voor de klasgenoten van 1-A en dat laten de makers ons ook weten. Door held All Might buitenspel te zetten komt er meer druk op de karakters van de klas waarbij de focus uiteraard op Deku komt, maar ook op Bekugo welke ambieert de grootste held te zijn. Door twee benaderingen van heldendom te laten zien ga je als kijker mee in beide jongens hun verhaal. De vijand in dit deel is ook weer een stukje sterker en nog erger het zijn er meer dan 1. Hierdoor krijgen de andere leerling helden ook hun moment to shine in de vele waanzinnige gevechten welke we in dit deel voorgeschoteld krijgen. Meer nog dan Two Heroes is dit een superhelden actiefilm geworden waarbij de kijker meer dan eens wordt weggeblazen door de explosieve actie. Het scheelt natuurlijk dat het verhaal van de hoofdpersoon Deku al verteld is. Gelukkig weten de makers de aandacht ook te verleggen naar andere aankomende helden. De schurk(en) krijgen minder karakterontwikkeling behalve het doel wat ze najagen, Hun krachten spreken echter genoeg tot de verbeelding en dwingen onze helden tot het uiterste te gaan wat ook weer de spanning verhoogt. De animatie is weer van een kleurrijk en hoog niveau en net als in het vorige deel valt er ook genoeg te lachen voordat de strijd losbarst. Met wederom een meeslepende soundtrack maakt het dat Heroes Rising nog meer knalt en overtuigd dan zijn voorganger. Ik kan niet wachten op het volgende avontuur van Deku, Bekugo en hun klasgenoten terwijl zij helden proberen te worden in een wereld vol bewoners met superkrachten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar