Site pictogram Movie Addicts

Review My Hero Academia: Two Heroes

Review My Hero Academia: Two Heroes

My Hero Academia is van origine een Animè serie waarvan er nu ook film versies van gemaakt worden. Nu later dit jaar Heroes rising uitkomt beloot Periscoop om de eerste film genaamd Two Heroes ook in Nederland uit te brengen. Periscoop vergroot daarmee het aandeel van Animè titels welke in de bioscoop wordt uitgebracht.

De jonge Deku en de held All Mighty worden uitgenodigd op I-island. Een hightech opleidingsinstituut voor de slimste geesten en superhelden. Wanneer terroristen het beveiligingssysteem hacken keert deze zich tegen de bewoners en bezoekers van het eiland. Ook de Held All Mighty is uitgeschakeld. Het is aan Deku en zijn klasgenoten van de helden academie om iedereen op het eiland te redden voordat het te laat is.

Ik heb hiervoor de serie nooit gezien van My Hero Academia, maar dankzij de intro ben je al snel bij over het verhaal van de hoofdpersonen en kom je er al snel achter dat het best een inspirerend verhaal is over dromen najagen en verantwoordelijkheid nemen. Dit komt ook terug in het toch spannende verhaal welke volgepakt is met humor en actie. De vele kleurrijke personages werken zeer leuk samen het geheel komt bij over als een geloofwaardige klas waarbij de uitzondering natuurlijk is dat de jongelingen over superkrachten bezitten. De spanning wordt gestaag opgebouwd naar een spectaculaire slot en eindgevecht waarbij het maximale van de verschillende karakters wordt gevraagd. Het slot welke ondanks de aanwezigheid van veel karakters en grote explosies toch zeer overzichtelijk in beeld is gebracht waardoor het niet verveeld. Het verhaal van My Hero Academia biedt bovendien genoeg openingen om op door te gaan in de toekomst. Het scheelt voor een ieder die net als ik genoten heeft van deze film dat het volgende deel, Heroes Rising, ook zeer snel uitgebracht zal worden in Nederland. Heroes Academia is een leuke toevoeging in het Animé knok genre waarbij de helden steeds sterker moeten worden om hun vijanden te verslaan zoals Dragonball Z en de One Piece series waarvan al eerder films in de bioscoop verschenen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar