Site pictogram Movie Addicts

Review My Spy

Vrijkaartenactie My Spy (Vanaf 12 maart in de bioscoop)

Actie komedies waarbij stoere actiehelden worden gekoppeld aan veelal schattige jonge kinderen worden al decennia gemaakt. Dee eerste die ik mij herinner is Kindergarten Cop met Arnold Schwarzenegger. Nu neemt ook Dave Bautista deze stap met tegenover hem de jonge Chloe Coleman welke met rollen in o.a. Big Little Lies en het aankomende Avatar 2 al wat ervaring op acteervlak heeft opgedaan.

J.J. is een CIA agent wiens kracht vooral ligt bij actie. Wanneer een missie uitloopt op een ramp wordt hij opgezadeld met een surveillance missie. Hij moet zien of een op de vlucht zijnde terrorist geen contact opneemt met de vrouw van diens vermoorde broer. Wanneer hij en zijn partner echter ontdekt wordt door haar dochter sluit hij een deal. Hij leert haar de fijne kneepjes van het spionage vak en zij zal hun dekmantel niet opgeven. Uiteraard is dit vragen om problemen.

My Spy zal nooit te boek staan als een meesterwerk en dat hoeft ook niet want dat is nooit het doel van films als deze. Dus ik kan losgaan over het plot wat zeer simpel is of over de vele losse eindjes en de berg aan cliché’s. Eerlijk gezegd heeft dat weinig zin want wat het belangrijkste voor een film als deze is of het vermaakt. My Spy moet bovenal humor, actie en niet geheel onbelangrijk chemie bieden tussen de hoofdpersonen. Wat actie betreft zit er voldoende in voor een film waar feitelijk het hele gezin van moet kunnen genieten en wordt dus ook nergens te hard. Daarbij wordt er voldoende een knipoog gegeven aan veel actieclichés die het actiegenre rijk is. Uiteraard zitten er veel grappen verwerkt in de situaties met Dave Bautista en de jonge Chloe Coleman en natuurlijk raakt niet elke grap zijn doel, maar er valt zeker genoeg te lachen. Het helpt daarbij dat de norse ietwat onbeholpen Dave Bautista genoeg chemie deelt met de vroeg volwassen maar leuke Chloe Coleman. My Spy is daarom gewoon een leuke actie-komedie voor het hele gezin waarbij de volwassenen niet te hoge verwachtingen moeten hebben zodat ze net als de jongere kijkers genoeg lol zullen beleven aan deze film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar