Site pictogram Movie Addicts

Review Night at the Museum: Secret of the Tomb

3877-VSGLiHQP

Na 2 financieel succesvolle delen kon een derde film rondom de tot leven komende museum en zijn nachwaker gespeeld door Ben Stiller niet uitblijven. Het heeft 5 jaar geduurd voordat het team (Regisseur Shawn Levy en Ben Stiller) een verhaal bedacht hadden waarmee het avontuur een passend vervolg kon krijgen. Het is dan wel te hopen dat het beter word dan deel 2, want die was kwalitatief dramatisch.

 

Larry (Ben Stiller) is nog steeds werkzaam als nachtwaker van het museum, daarbij is hij ook verantwoordelijk voor de ‘special effecten’ welke ’s avonds het museum opleuken. Tijdens een groots diner gaat het echter vreselijk mis en slaan alle museum stukken op hol met alle gevolgen van dien. Oorzaak blijkt de tablet te zijn welke ervoor zorgt dat iedereen tot leven komt. Deze lijkt zijn kracht te verliezen waardoor alle figuren zich vreemder gaan gedragen. De oplossing zou in London zijn, waar de vader van Ahkmenrah en tevens maker van de tablet wordt tentoongesteld. Larry trekt samen met zijn zoon en een paar figuren naar London om achter het geheim van de Tablet te komen. Dit blijkt echter een grotere uitdaging wanneer alle figuren van het British Museum voor het eerst tot leven komen.

 

Na het dramatische tweede deel voelt dit deel vanaf minuut 1 een stuk frisser aan. De relatie tussen Larry (Ben Stiller) en zijn zoon Nick (Skyler Gisondo) komt leuk over, waarbij de boodschap om als ouders je kind los te laten veelvuldig aanwezig is, maar ook regelmatig met een knipoog waardoor het niet te moralistisch overkomt. Daarbij helpt het ook dat Skyler als Nick regelmatig scherp uit de hoek komt. De injectie van Britse acteurs ( Ricky Gervais, Dan Stevens en de Australische Rebel Wilson) zorgen voor een frisse wind qua humor. Na 2 delen is dit natuurlijk ook nodig, hoewel met name de combi Owen Wilson met Steve Coogan nog steeds werkt. Is alles dan een stuk beter? Nee, want een aantal figuren zijn wel mee naar London maar dienen veelal niet meer dan als beeldvulling. In het geval van Robin Williams is dat natuurlijk extra jammer daar dit zijn laatste film was. Ben Stiller doet ook een dubbel rol als een neanderthaler welke een grote gelijkenis deelt met hoofdpersoon Larry. Dit is soms te flauw voor woorden en soms leuk. De special effecten zien er weer top uit en met een speelduur van nog geen 100 minuten duurt de film ook niet te lang. Het verhaal loopt ook lekker door en lijkt met een stuk meer plezier gemaakt te zijn dan het vorige deel. Ondanks alle minpuntjes scoort deze film dan ook zeker een voldoende en is dan ook best geschikt om met het hele gezin van te genieten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar