Site pictogram Movie Addicts

Review Night Swim

Review Night Swim

Het jaar beginnen met een horrorfilm voelt bijna weer ouderwets na een mager film jaar voor mij. Met Night Swim pakte ik een titel welke gebaseerd is op een short uit 2014, wat voor mijn gevoel toch lang heeft geduurd. Het voordeel is wel dat de originele makers ook achter deze feature zitten, dus ben benieuwd hoe ze het verhaal hebben kunnen uitbouwen tot 1,5 uur durende horrorfilm.

Ray Walker is een voormalige honkbal speler die noodgedwongen moest stoppen door MS, een ziekte waarbij zijn lichaam steeds verder aftakelt. Hij, zijn vrouw Eve en kinderen Izzy en Elliot vinden een nieuwe woning waar hij verder aan zijn herstel kan werken. Het voordeel is dat deze nieuwe woning een zwembad heeft. Eve en de kinderen zijn in eerste instantie dolgelukkig daar ze eindelijk gaan settelen in plaats van rondreizen van stad naar stad waar Ray speelt. Het zwembad is daarbij een leuk extraatje welke naast therapie voor Ray ook voor veel plezier zorgt bij de rest van het gezin. Wonder boven wonder gaat het ook steeds beter met Ray echter beleven de andere gezinsleden een voor een nare ervaringen in het zwembad. Hierdoor rijst de vraag is dit zwembad een zegen of een vloek?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen zal Night Swim weinig tot geen nieuwe dingen bieden aan horrorfans, en eerlijk gezegd zullen de meeste mensen niet verrast worden. Het probleem is dat het gegeven al tig keer eerder is gedaan en in een aantal gevallen ook beter. Voor een horrorfilm die het niet van een overdosis bloed en fun moet hebben is dat toch wel een probleem. Hier blijkt toch vaak de uitdaging te liggen om een short (een goed idee) uit te werken in een goed verhaal met begin midden stuk en slot. Kijken we naar de cast zit deze gewoon goed in elkaar. Wyatt Russel is geloofwaardig als de gevallen honkbal held welke snakt naar een terugkeer maar ook zijn gezin niet wil laten vallen. Hij vormt daarbij een geloofwaardig koppel met Kerry Condon die zowel als moeder en vrouw weinig fout doet en weet te overtuigen. Amelie Hoeferle en Gavin Warren als de kinderen Izzy en Elliot overtuigen ook als populaire zus en het onzekere broertje. Qua sfeer opbouw doet de film het ook echt niet slecht, alleen verdiende het stukje design van wat er ook in het zwembad is meer aandacht. Is het allemaal zwak? Nou er zit richting de climax een leuke twist die ik niet zag aankomen dus ook daar een klein pluspuntje. Night Swim is algemeen gezien niet een slechte film, maar deze film zal ook als een tussendoortje gezien worden, leuk voor een keer maar ook zo weer vergeten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar