Site pictogram Movie Addicts

Review No One Will Save You

Review No One Will Save You

Horror in de bioscoop in de halloween maand is vaak een hit of een mis en de afgelopen periode zijn er best een paar missers uitgekomen. Gelukkig zijn er ook de streamingdiensten waarbij ook geregeld wat uitkomt daarbij is de frustratie bij een misser kleiner daar je die gewoon kan afzetten zonder te balen van een duur bioscoopkaartje. No One Will Save You op Disney+ is zo een titel welke na het zien van de trailer mijn interesse had gewekt. Een home invasion thriller met aliens of zit er toch meer achter.

Brynn woont alleen in een huis net buiten een klein dorp. Ze leeft zeer duidelijk afgeschermd van de rest van de gemeenschap. ’s Avonds gebeurd er iets ongelooflijks waarbij zij thuis wordt overvallen door een Alien. Door kunst en vliegwerk weet zij de aanval af te slaan en een Alien te doden. Ze kan het echter niet kwijt in het stadje waar niemand haar moet. Maar wat als de dode alien niet de enige blijkt te zijn?

No One Will Save You heeft een simpel gegeven en dus draait het om de uitvoering. Zonder veel woorden te gebruiken weet hoofdrolspeelster Kaitlyn Dever de kijker te binden aan Brynn de hoofdfiguur. Sowieso is het begin van de film zeer sfeervol en is het voor de kijker gissen wat er gaat komen. Na de eerste aanval zit het tempo er lekker in en met name Kaitlyn bewijst een sterke leading lady te zijn welke ondanks dat zij er alleen voor staat 100% in overlevingsmodus schiet. Het leuke hierin is dat de makers niet eens voor een zo origineel mogelijk alien ontwerp zijn gegaan. De Aliens hebben een ouderwets ontwerp met grote zwarte ogen, lange ledematen, geen genitaliën oftewel back to the X-files. Dit zal misschien niet iedereen zijn cup of tea zijn, maar mij beviel het wel inclusief Brynn is in deze film een overlever zonder ineens over Rambo achtige skills te beschikken en dat maakt dat haar karakter en de film ook overeind blijft. Daarbij zit er praktisch geen dialoog in de film dus draait het echt om wat je ziet als kijker. Ondanks de dramatische achtergrond van de hoofdpersoon zit er toch genoeg spanning en avontuur in de film waardoor het niet te zwaar wordt. Het home invasion thema blijft overeind ook met aliens en dat hebben de makers toch goed gedaan. Is het een klassieker in wording? Nee daarvoor blijft het geheel te licht en Had regisseur en schrijver Brian Duffield meer met de achtergrond van Brynn moeten of het geheel meer body geven met meer karakters. Kijkend naar zijn achtergrond met films als Love and Monsters, The Babysitter en Underwater legt hij wel vaker de focus op 1 karakter maar vaak wel met leuke interessante bijrollen/types. No One Will Save blijft echter wel een film welke zijn effect zal hebben op een sfeervolle Halloween avond.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar