Site pictogram Movie Addicts

Review Nobody’s Fool

Review Nobody's Fool

Tifanny Haddish is sinds Girl Trip hot in Hollywood, het risico is natuurlijk wel dat iemand na een doorbraak veel in dezelfde soort rollen gecast wordt. In Night School wist ze zich afgelopen jaar staande te houden tegenover Kevin Hart en nu in Nobody’s Fool moet zij de kar trekken in een film van Tyler Perry. Tyler Perry de acteur./regisseur verantwoordelijk voor de (in Amerika) succesvolle Madea films maar nooit geroemd om de kwaliteit van zijn films. Zijn films zijn vooral succesvol binnen de donkere gemeenschap van Amerika en komen vaak ook niet eens in de Nederlandse bioscopen uit.

Danica is een succesvolle medewerkster bij een reclamebureau, maar wanneer haar zus, Tanya, net uit de gevangenis bij haar intrekt gooit dat haar hele leven verhoop. Haar online relatie met een medewerker van een boorplatform loopt stuk als haar zus hem ontmaskerd als Catfish en ook op haar werk gaat het ineens een stuk minder nu zij de hoop op liefde heeft laten varen. Dan is er de Coffeeshop houder Frank welke al tijden hopeloos verliefd is op haar. Wanneer hij er op een avond toch wat gebeurd tussen de twee lijkt dat het begin van iets moois, of wacht Danica stiekem toch op wat beters?

Ja ik ben zelf nooit fan geweest van het regiewerk van Tyler Perry en aan het begin van de film werd meteen duidelijk waarom. Tiffany Haddish moest de grove zus spelen op eenzelfde wijze als zij in Girls Trip deed. Dit zorgt echter zeker in het begin voor irritatie omdat het niet werkt. Tika Sumpter is een mooie verschijning welke naast Ice Cube en Kevin Hart leuk om te zien was in de Ride Along films, maar als leading lady lijkt ze hier toch echt tekort te schieten. Of komt het door het slechte script waardoor je als kijker niets hebt met haar karakter Danica welke feitelijk gezien niet bepaald sympathiek overkomt en zeer bekrompen is. Daarbij is er weinig tot geen chemie tussen haar en love interest Frank, gespeeld door Omari Hardwick. De ontwikkeling van de romance laat weinig aan de verbeelding toe. Het ergste is misschien wel dat de film feitelijk zelfs als vrouw onvriendelijk bestempeld kan worden aangezien de karakters van zowel Danica als dat van zuslief Tanya nou niet bepaald rolmodellen of voorbeelden zijn voor vrouwen. Ook Whoopi Goldberg (waar Tyler Perry haar ineens vandaan heeft getoverd?) kan de film niet redden, hoewel zij samen met Tifanny Haddish nog wel voor een paar lachers zorgt. Nee Nobody’s Fool bewijst eigenlijk het gelijk dat veel van Tyler Perry zijn films een bioscoopbezoek eigenlijk niet waard zijn dus ik zeg wees geen fool en sla deze over.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar