Site pictogram Movie Addicts

Review Ocean’s 8

Review Ocean's 8

Vijf jaar, acht maanden, twaalf dagen … en een beetje heeft Debbie Ocean (Sandra Bullock) moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller (Cate Blanchett) stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit: juwelenmaakster Amita (Mindy Kaling), straatoplichtster Constance (Awkwafina), hekwerkexpert Tammy (Sarah Paulson), hacker Nine Ball (Rihanna) en modeontwerpster Rose (Helena Bonham Carter). Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar, het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger (Anne Hathaway), het stralende middelpunt van de avond. Het plan is waterdicht maar het team mag geen enkele fout maken om binnen te komen en onopgemerkt weer te vertrekken met de buit.

Laat ik beginnen met Anne Hathaway, wat is zij aan het genieten van haar rol als diva. Ze gaat helemaal op in haar rol en je ziet haar overduidelijk genieten. Anne heeft al vaker bewezen dat zij van alle markten thuis is, maar in dit soort rollen lijkt ze altijd net even meer te stralen en te genieten. Hierdoor krijgt zij ook regelmatig de lachers op haar hand. Vooral de wisselwerking met Helena Bonham Carter is heerlijk om naar te kijken. Helena Bonham Carter gaat ook weer op in haar rol. Zij speelt een rol die we al vaker van haar gezien hebben, maar dat is er wel 1 die heel goed bij haar past. Ook haar outfits zijn natuurlijk weer op haar aangepast, iets waar alleen zij mee weg kan komen. Sandra Bullock als meester dief. Toen ik het hoorde had ik misschien wel even mijn twijfels, ik ken haar wel in verschillende soorten rollen, maar toch dacht ik even” is zij wel de geknipte  persoon?” Maar de film bewees al na de eerste paar minuten dat zij de juiste was voor deze rol. Niet alleen met  haar charmes en vlotte babbel weet ze het een en ander voor elkaar te krijgen, maar ook haar vingervlugheid laat ze goed overkomen. Ik heb niet 1x getwijfeld of zij wel een goede zus van Danny Ocean zou kunnen zijn. Wat dat betreft zitten ze goed op 1 lijn. Cate Blanchet speelt als Lou Miller en is daarbij de rechterhand van Debbie Ocean, een rol vergelijkbaar met die van Brad Pitt in de eerdere Ocean films. Dit is de eerste film waarbij ik mij niet aan Rihanna heb geïrriteerd. Ik vond haar altijd een overbodig persoon in films, maar hier lijkt ze echt op haar plek en deed zeker niet onder bij alle oude rotten in het vak.

Het is echt een hele vermakelijke film, waarbij je je echt geen moment verveeld. De humor is goed aanwezig en de opzet van de roof en de weg ernaartoe is ook goed in beeld gebracht. De dames maken een leuk geheel en lijken goed op elkaar ingespeeld. Het is een frisse en verrassende film, waarbij je je niet 1x afvraagt waarom vrouwen, waarom deze vrouwen, waarom een nieuw deel in de Ocean’s serie. De vrouwen zijn goed gecast en iedereen zat goed in haar rol. En alle rollen leken ook te passen bij de desbetreffende actrice.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar