Site pictogram Movie Addicts

Review On My Block (seizoen 1&2 op Netflix)

Buiten al films en Game of Thrones perikelen kijken we bij ons thuis ook nog wel eens andere series. Zo kwam mijn vriendin aan met de serie On My Block en na het zien van de trailer was mijn interesse ook gewekt. Afgelopen maand hebben we gezamenlijk 2 seizoenen erdoorheen gejaagd en ik kon het toch niet laten om hier uiteraard een stuk over te schrijven.

On My Block draait om de vier vrienden Monse (de stoere meid tussen de jongens), Ruby (een latino die handig is met woorden en zich als de brains van het stel ziet), Jamal (de onzekere donkere jongen welke constant in paniek raakt) en Cesar (de stoere jongen die in het gangster leven geduwd wordt door zijn familie). Vier zeer diverse karakters welke elkaar aanvullen maar ook regelmatig ruziën. Na de zomervakantie lijkt er een breuk te ontstaan nadat Cesar heeft rondbazuint dat hij met Monse naar bed is geweest. Naast onderlinge twisten probeert de groep Cesar uit het de bende van zijn broer te krijgen, en is Jamal geobsedeerd door de verloren buit van een overval op de rollerbal. De vier worden dit seizoen regelmatig geflankeerd door de opdringerige en altijd aanwezige Jasmine en de bij Ruby inwonende Olivia, welke zorgt voor de nodige liefdes perikelen

On My Block is niet de meest rechtlijnige serie en dat geeft ook niet, want hoe rechtlijnig is het leven van een puber in Highschool? Hoe iedereen loopt vitten op elkaar, iedereen altijd een mening heeft en bovenal hoe onzeker iedereen altijd is over hoe anderen over dingen denken. Daarbij komen puber problemen als imago, seks, school en nog veel meer voorbij. Wat de serie echter zijn kracht geeft is de onvoorwaardelijke vriendschap tussen het viertal. Ondanks geruzie over geld, liefdes, leugens en geld staan ze toch altijd voor elkaar klaar in goede en slechte tijden. De situaties worden veelal uitvergroot, maar als kijker moeten we niet vergeten dat het leven in Amerika anders is als hier, helemaal als je niet uit een rijke buurt komt. De makers weten buiten de gezonde dosis humor ook zwaardere onderwerpen te tackelen. Zo heb je interraciale relaties, bendevorming, verlies van geliefden en nog wel meer onderwerpen. De serie wordt nergens melodramatisch maar bagatelliseert de onderwerpen ook nergens. De cast is uitstekend op elkaar ingespeeld en je hebt snel het gevoel naar vrienden te kijken die werkelijk alles met elkaar delen. De bijrollen zijn vaak de mensen die voor de vrolijke noot zorgen. let daarbij zeker op de bijrol van Emilio (Sons of Anarchy, The Mayans) Rivera die eigenlijk de draak steekt met zijn harde imago opgebouwd in eerdere series.

Dat gezegd hebbende moet ik wel zeggen dat ik het eerste seizoen net even wat sterker vond als het tweede seizoen. In het eerste seizoen werden situaties net even wat beter uitgewerkt en volledig uitgespeeld. Het tweede seizoen blijft echter zeer leuk om naar te kijken omdat je toch weer wat meer meekrijgt van de vier hoofdpersonen. Seizoen eindigt met een echte cliffhanger en seizoen 2 vooral verrassend want wat gaat er nu gebeuren met onze vrienden uit On My Block?

Dat de afleveringen lekker kort zijn, nog geen 30 minuten, maakt het dat de serie lekker wegkijkt. Het was voor mij ook niet verrassend dat deze serie in Amerika een daverend succes was en hoog scoorde op de bingewatch ranglijst. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die eens wat anders wilt zien dan politiek geneuzel, spionage intriges of recht toe en rechtaan komedie.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar