Site pictogram Movie Addicts

Review On My Block Seizoen 3 (Te zien op Netflix)

Review On My Block Seizoen 3 (Te zien op Netflix)

Netflix gedijt op dit moment uitstekend aangezien het bioscoop publiek nu veelal thuiszit. Hierdoor scoren hun films en series nog meer views dan normaal. On My Block was zo een serie die eigenlijk deze boost niet echt nodig had. Seizoenen 1 en 2 behoorde tot de meest bekeken series in Amerika en toegegeven hier in huis waren wij zeker ook fan van deze twee seizoenen. Gezien het einde van seizoen 2 kon een derde seizoen niet uitblijven. Dus zoals gewoonlijk bij reviews van vervolg seizoenen, wil je geen spoilers krijgen stop dan nu met lezen en ga eerste seizoenen 1&2 van deze serie kijken.

De vrienden groep had het helemaal voor elkaar, de bedreiging van de andere bende was teniet gedaan dankzij het Rollerworld geld. Maar niets blijkt minder waar wanneer de groep geconfronteerd wordt met de leider van de Santos bende mevrouw Cuchillos, Deze vrouw zet de groep opnieuw aan het werk, aangezien zij onder de indruk was over het feit dat ze het verloren gewaande geld van Rollerworld hadden gevonden. Dit zorgt voor de nodige wrijvingen en ruzies binnen de groep waardoor de vraag rijst: Hoeveel kan een vriendschap en liefde doorstaan? Zal de groep heelhuids dit avontuur tot een goed einde brengen een avontuur welke hun vriendschap voorgoed zal veranderen.

On My Block is een vrij bijzondere serie. Het coming of age thema in the hood is niet heel uniek. de uitvoering echter wel waarbij humor de boventoon voert maar het drama en de serieuze thema’s nergens uit het oog worden verloren. Ook dit seizoen worden de vrienden weer geconfronteerd met nieuwe problemen welke de onderlinge vriendschap en de dynamiek van de groep doet veranderen. Meer dan in de vorige seizoenen is er veel aandacht voor Ceasar en de relatie met zijn broer Oscar (Een nog steeds fantastische rol van Julio Masias) dit vergt veel van beide acteurs maar zorgt er tegelijk ook voor extra diepgang van hun karakters. Ook de hyperactieve en over zenuwachtige Jamal (heerlijke rol van Brett Gray) krijgt meer diepgang door de uitdaging van de nieuwe zoektocht en vrouwelijke interesse. Een van de leukste uitbreidingen is de grotere rol van Jessica Marie Garcia als Jasmine. Waar zij in het eerste seizoen vooral een komische (en voor de groep irritante) stoorzender was zorgt zij in dit seizoen voor veel meer binding en krijgt haar rol ook meer inhoudt zonder dat dit afleid van het originele viertal. Diegen die er eigenlijk het bekaaist van afkomt dit seizoen is Sierra Capri als Monse. Haar karakter blijft heel erg in de herhaling hangen in vergelijking met vorige seizoenen en voegt daardoor eigenlijk alleen drama toe aan het geheel. Wat betreft het verhaal kent dit laatste seizoen wel wat losse eindjes of opgegooide balletjes waar feitelijk weinig mee gedaan wordt en dat is wel jammer. Helemaal omdat dit het kortste seizoen (8 afleveringen tegenover 10 afleveringen in de vorige 2 seizoenen) is en met 2 extra afleveringen het alle ingeslagen zijwegen beter afgerond konden worden. Zo komt bijvoorbeeld Ruby’s Abuela maar weinig voor in dit seizoen enEmilio Rivera’s Chivo zien we eigenlijk helemaal niet terug dit seizoen. Zo blijven er best wel wat gemiste kansen over voor de makers. Wat betreft het einde, dit voelt wel echt definitief aan. Hierbij zijn we op het thuisfront verdeeld. Mijn vriendin vond het echt een K*T einde, terwijl ik er eigenlijk wel mee kon leven en begreep waar de makers naar toe wilde hoe wrang dit misschien op andere kan overkomen.

Zo komt er weer een einde aan een serie waarbij ik eigenlijk wel van alle 3 de seizoenen heb genoten. Met name het vriendschap gedeelte was sterk uitgewerkt. Met name in deze tijd kom je erachter wie je vrienden zijn en dat laat On My Block duidelijk naar voren komen dat in tijden van nood je altijd kan bouwen op je echte vrienden ook heb je soms ook mot met elkaar.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar