Site pictogram Movie Addicts

Review One Piece: Stampede

Review One Piece: Stampede

Vorig jaar verraste Periscoop met Dragon Ball Super: Broly wat een geslaagde verrassing bleek in de bioscoop. Periscoop Animé was geboren en de belofte dat er nog meer zou komen werd gedaan. Nu komt deze week One Piece: Stampede uit, het 14de deel uit de filmserie welke inmiddels 20jaar oud is. Ik was zelf niet bekend met de One Piece films, zoals dat wel het geval was met de Dragon Ball series, maar was zeker benieuwd naar wat deze titel kon brengen.

Straw Hat oftewel Capt Luffy zijn onderweg naar een groots piratenfestijn. De beruchte Festa heeft iets bijzonders opgezet. Een race en zoektocht naar een legendarische schat van de grootste piraat ooit Roger. Uiteraard zitten alle piraten hier achteraan, echter blijkt er vuil spel gespeeld te worden. Straw Hat moet niet alleen proberen de schat te bemachtigen maar ook samenwerken met de andere piraten om een onoverwinnelijk lijkende oude bekende te verslaan.

Zoals ik in de intro al vermeldde was ik nog niet bekend met de One Piece serie voor het zien van Stampede. Ik kan alvast zeggen dat dat totaal geen probleem was. Natuurlijk was ik minder op de hoogte van de verhoudingen tussen verschillende figuren, maar aan de andere wordt je snel mee getrokken in het avontuurlijke verhaal. Net als bij veel andere actierijke Animé komt alles in Stampede nogal schreeuwerig over maar dat hoort bij de stijl en mij stoorde het geen moment. Kapitein Straw Hat is de hoofdfiguur en feitelijk de held van het verhaal, maar niet alles draait om hem. Er zijn veel verschillende figuren die een rol spelen om het verhaal tot een goed eind te brengen en wanneer je niet bekend bent met de serie ben je soms even zoekende wie nu waarbij hoort. Dit komt ook door het redelijk hoge tempo wat wordt gehanteerd om het verhaal te vertellen. De kwaliteit van de animatie is top waarbij klassieke animé wordt gecombineerd met computeranimatie. Wat mij verder opviel is het verschil in stijl tussen mannen en vrouwen. Waar de vrouwen veelal knap, en rondborstig zijn getekend om het even plat te zeggen, komen de mannen veel meer cartoonesk over. Dit hoort volgens mij bij de stijl, maar komt niet helemaal geëmancipeerd over(om het voorzichtig uit te drukken). Wat betreft de humor (veelal schreeuwerig) en de actie (tot in de overtreffende trap) doet dit deel het in mijn ogen zeer goed. Wat betreft het verhaal komt de motivatie van de slechteriken goed over (ondanks dat ik niet bekend met ze was) en ook de waarde van de prijs welke cruciaal zou zijn voor een andere zoektocht. One Piece: Stampede is weer iets heel anders dan de Dragon Ball series ondanks dat het in deze serie ook om vechten draait waarbij de krijgers bijzondere krachten etaleren. Wat betreft vermaak scoort de film hoog en hoofdfiguur Straw Hat, ook wel Luffy genoemd, is er een waar ik graag meer over wil zien (ook omdat hij net net als Goku uit de Dragon Ball series geniet van elke uitdaging die op zijn pad komt). Ik ben in iedere geval getriggered om meer One Piece films te gaan kijken en ben zeer benieuwd welke animé titels Periscoop nog meer gaat uitbrengen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar