Site pictogram Movie Addicts

Review Onward

Review Onward

Onward is de nieuwste productie uit de Pixar stal en de eerste Original sinds Coco uit 2017, welke ook werd voorafgegaan door twee vervolg titels. Nu heeft Pixar aangegeven de sequels/prequels achter zich te laten en Onward is daar het eerste bewijs van.

In een wereld vol sprookjesfiguren is de magie door de jaren een beetje verloren gegaan. In deze wereld woont Ian Lightfoot samen met zijn broer Barley en zijn moeder Laurel. Ian is 16 jaar geworden en heeft nog altijd last van het gemis van zijn vader. In tegenstelling tot zijn broer is Ian een binnenvetter en denkt altijd het slechtste overal over. Op zijn 16de verjaardag krijgen hij en zijn broer een cadeau van hun vader. Het blijkt een toverstaf te zijn waarmee ze hun vader voor 1 dag terug kunnen halen. Helaas gaat er iets mis en moeten de 2 broers op quest om ervoor te zorgen dat zij toch nog hun vader, al is het maar 1 dag, te kunnen zien.

Pixar heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt, maar wat wil je ook als studio met zoveel animatie klassiekers op zijn naam. Onward bouwt vooral voort op de fantastische gimmick van een fantasiewereld waar de magie is verdwenen. Ze creëeren een zeer kleurrijke wereld welke voor ons weer heel herkenbaar overkomt. Het geeft daarbij wel een beetje kritiek op het feit dat technologie het leven wel makkelijker maakt maar wel ten koste van ……. Het verhaal is lekker avontuurlijk, maar weet ergens toch niet zo te raken als bijvoorbeeld klassiekers als Finding Nemo en Inside Out waarbij tegenpolen met elkaar op avontuur gaan. En dat terwijl de stakes toch behoorlijk hoog zijn gezien de mogelijkheid om je vader 1 dag terug te kunnen zien. Wat betreft het avontuur gebeurt er genoeg en is het geheel vermakelijk met genoeg visueel vermaak, waarbij sommige grappen wel een beetje aan de simpele en flauwe kant zijn. Gelukkig verliezen de makers nooit de verwijzingen naar het verloren magische tijdperk uit het oog en dat geeft de film wel het meest vermaak mee. De animatie is van een zeer hoog niveau en ook het stemwerk (in dit geval Nederlands) is weer fantastisch. Ik ben nog wel zeer benieuwd naar de Originele versie waarbij Marvel acteurs Tom Holland en Chris Pratt de stemmen van de broers inspreken. In het Nederlands zijn gelukkig de grappen weer goed vertaald en overtuigen deze van begin tot eind. Ondanks dat het verhaal niet de impact heeft als de Pixar klassiekers is het verhaal boeiend en leuk genoeg en zijn de karakters leuk uitgewerkt en heeft iedere rol ook daadwerkelijk een functie. Onward is in ieder geval perfect familievermaak waarbij er voor het hele gezin, jong en oud, genoeg te genieten valt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar