Site pictogram Movie Addicts

Review Outpost

Review Outpost

In 2009 zijn er 53 soldaten gestationeerd in de afgelegen buitenpost Keating in Kamdesh Afghanistan. Zij zijn hier om de lokale bevolking te helpen bij het opstarten van maatschappelijke projecten en de bevolking te beschermen tegen de Taliban. Helaas is de buitenpost omringt door hoge bergen, waardoor zij een makkelijk doelwit zijn. Iets waardoor zij dagelijks te maken hebben met aanvallen van de Taliban. Wanneer zij eindelijk een datum te horen krijgen wanneer zij de buitenpost gaan sluiten breekt de hel los en moeten zij de buitenpost en vooral zichzelf met alle macht beschermen. Gaat het ze lukken om er allemaal levend uit te komen?? 

Orlando Bloom speelt First Lt Benjamin Keating, hij is de leider van het kamp. Hij is natuurlijk wel een van de ervaren acteurs in deze film (al waren de meeste films terugkerende rollen, zoals Legolas (6 films) en Will Turner (4 films)), Ondanks zijn rol en ervaring is hij niet de acteur welke elke scène opeist. Het was voor mij wel weer even geleden dat ik een film gezien had met Orlando Bloom (de laatste Pirates heb ik nog niet gezien, en was sowieso een rol die we al kennen van hem). Van mij mag hij wel weer vaker andere rollen aannemen aangezien ik hem wel een leuke en vooral goede acteur vind om naar te kijken. Scott Eastwood speelt Staff Sergeant Clint Romesha, hij komt met zijn team het kamp van First Lt Keating versterken. Hij is een van de weinige die voorziet wat er kan gebeuren en hoe hij het aan zou pakken als hij een Talibanstrijder zou zijn. Scott Eastwood heeft wel al wat titels op zijn naam met toch wel wat rustigere rollen. Hier laat hij toch wel zien dat hij echt kan acteren, want hij zet wel een indrukwekkende rol neer. Hij neemt je echt mee in het verhaal, waardoor je echt in de film zit en het nog intenser beleefd. Het meest was ik onder de indruk van Caleb Landry Jones. Hij speelt Staff Sgt Ty Carter, een soldaat waar niemand zo echt hoogte van krijgt en waarvan ze niet weten wat ze met hem aan moeten of wat ze van hem kunnen verwachten. Hij is dan ook erg in strijd met zichzelf en met zijn medesoldaten om te laten zien wie hij is en waar hij voor staat. Wanneer de hel losbreekt laat hij zien wat voor soldaat hij is, met alle bijkomende emoties. Hij zet een hele indrukwekkende rol neer, een rol die mij echt goed bijgebleven is. 

Ik ben gek op oorlogsfilms, zeker films die op waargebeurde feiten zijn gebaseerd en ik was dan ook heel benieuwd naar deze film. Moet wel eerlijk zeggen dat ik wel van de wat hardere en spannendere oorlogsfilms ben. Een Pearl Harbor vond ik bijvoorbeeld niet veel aan, veel te geromantiseerd. Deze film daarentegen hoort daar niet bij. Dit was wel een film waarbij ik verslagen de zaal uitliep. De film start wat rustig op, hier en daar wel een aanval van de Taliban, maar nog niet echt waardoor je op het puntje van je stoel zit. Je leert de soldaten, het gebied en wat hun missie daar precies is een beetje kennen. Er zitten wel al genoeg WTF momentjes in de opstart van de film richting de finale. Zodra de hel losbreekt ging ik er helemaal in op en had ik gewoon zweethanden van de spanning. Ik ging helemaal op in het losgebroken geweld en de spanning. Hier en daar zie je wel dat er ook nog niet echt ervaren acteurs meespelen, omdat de dialogen wat minder soepel lopen, maar het is niet heel storend. Ik heb wel slechtere acteurs in goede films gezien. 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar