Site pictogram Movie Addicts

Review Paddington 2

Review Paddington 2

3 jaar geleden kwam Paddington uit en ik wist destijds niet wat ervan moest denken. Paddington kwam bij mij altijd over als stoffig en als kind had ik ook nooit wat met dit beertje. Hoe verrast was ik dan ook dat ik Paddington stiekem een hele leuke film vond welke ik ondertussen al vaker (en met plezier) samen met de kinderen heb gekeken. Een  vervolg was dan ook onvermijdelijk en  de makers hebben dan ook aardig uitgepakt door Hugh Grant en Brendan Gleeson aan de cast toe te voegen.

Paddington is aardig gesetteld bij de familie Brown en ook in de buurt is hij zeer geliefd. Wanneer hij een bijzonder boek over Londen vind bij een bevriende antiquair ziet hij hierin het ideale cadeau voor zijn tante Lucy. Paddington gaat aan het werk om het boek te kopen echter slaat het noodlot toe. Het boek wordt gestolen en nog erger Paddington wordt voor dief aangezien. De Browns geloven hier uiteraard niets van en gaan op onderzoek uit maar worden niets wijzer uit de verschillende misdaden die gepleegd worden in de stad. Ondertussen beleefd Paddington zo zijn eigen avonturen in de gevangenis en maakt daar uiteraard nieuwe vrienden.

In het eerste deel leerde we Paddington kennen en Paddington leerde Londen en de mensen kennen inclusief hun gebruiken. De makers hebben er goed aan gedaan door met dit vervolg verder te gaan en niet te blijven hangen in situaties uit het eerste deel. Tuurlijk doet Paddington weer de nodige ontdekkingen en gaat hij hier op zijn eigen manier mee om en dit zorgt voor zeer leuke en grappige situaties. Gelukkig is er ook genoeg diepgang en is het niet alleen maar leuk en grappig maar zijn er ook emotionele momenten en is de finale enerverend en spannend. De familie Brown blijft een goede match met het beertje waarbij vooral Sally Hawkins als Mary Brown zich heerlijk weet uit te leven als zelfbenoemde detective die het mysterie van de dief probeert te ontrafelen. Brendan Gleeson als gevangene Knuckles McGinty en Hugh Grant als de gevallen acteur Phoenix Buchanan zijn twee nieuwe gezichten en weten het maximale uit hun rollen te halen waarbij de heren bijzonder grappig uit de hoek komen. Hierbij leeft vooral Hugh Grant zich met veel plezier uit in de vele gewaden waarin hij de revue passeert. Paddington 2 voelt door de toevoegingen niet aan als een standaard vervolg, sterker nog door de emotionele lading is dit een film geworden die jong en oud een lach en mogelijk een traan zal bezorgen. Paddington 2 is wat mij betreft dan ook de aanrader deze winter om met het hele gezin van te genieten in de bioscoop.

Ps ja ook de Nederlandse versie is zeker te genieten met wederom Beau van Erveb Doorens als Paddington, Daan Schuurmans als Phoenix Buchanan(Hugh Grant) en Frank Lammers als Knuckles McGinty (Brendan Gleeson)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar