Site pictogram Movie Addicts

Review Palm Springs (vanaf 26 maart te zien op Amazon Prime)

Review Palm Springs (vanaf 26 maart te zien op Amazon Prime)

Andy Samberg and Cristin Milioti appear in Palm Springs by Max Barbakow, an official selection of the U.S. Dramatic Competition at the 2020 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute | photo by Chris Willard. All photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or 'Courtesy of Sundance Institute.' Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.

Andy Samberg is alweer een tijdelijk redelijk succesvol als komiek in o.a. Brooklyn 99 waar hij de hoofdrol speelt. Ook heeft hij een lange lijst aan komische bijrollen op zijn naam, is hij jarenlang onderdeel geweest van Saturday Night Live en wist hij met The Lonely Island menig komische online hit te scoren met verschillende artiesten. Met films wist hij echter maar mondjes maat te scoren hoewel Hot Rod en Popstar zeker geen slechte titels waren. Nu is daar Palm Springs welke helaas te lijden heeft gehad onder de Corona crisis en dus nu hier binnenkort op Prime te zien is.

Nyles wordt wakker terwijl zijn nogal vervelende vriendin zich aan het klaarmaken is. Haar zus gaat namelijk trouwen en het is een feestelijke dag. Nyles heeft echter nergens zin in en tijdens de receptie dreigt hij de boel te verpesten wanneer hij zus nummer 3 Sarah red van het geven van een speech. Hij komt echter met een perfecte speech en maakt er zijn missie van om Sarah te versieren. Wanneer ze ’s avonds in de woestijn voor een vrij partij gaan komt er een zonderling figuur welke op Nyles jaagt. Zwaargewond kruipt Nyles achter de jager aan naar een grot echter komt Sarah achter hem aan wat nou net niet de bedoeling was. Wanneer Sarah en Nyles hun ogen weer openen is dat het begin van…… weer dezelfde dag.

De opzet doet natuurlijk gewoon denken aan Groundhog Day en dat is iets riskants aangezien dit als een van de beste komedies en klassieker gezien wordt. De makers hebben nu echter 2, nee 3 personen (of zijn het er stiekem meer) in deze oneindige loop geplaatst en met name de wisselwerking tussen Andy Samberg en Cristin Milioti als Nyles en Sarah zorgt voor de nodige humor en een beetje romantiek. In tegenstelling tot Groundhog Day hebben de makers nu een duidelijke oorzaak benoemd van de loop (zie grot) en is er geen levensles verbonden aan het ontsnappen van de loop. Dat wil niet zeggen dat er geen ontwikkeling zit in de hoofdpersonen welke vast zitten op 9 november. De manier waarop Nyles met deze dag is omgegaan en hoe ze er samen mee omgaan is stiekem herkenbaar want zouden wij niet hetzelfde doen? Oftewel alles wat je nu niet voor mogelijk hield maar wel in een dag voor elkaar zou kunnen krijgen. Alles in deze film valt of staat met het slagen van de grappen en hoe overtuigend de klik is tussen Andy en Cristin. Heel simpel gezegd bijna alle grappen komen aan en de bijrollen dienen echt onze hoofdrolspelers maar zorgen ook voor wat vragen. In hoeverre zijn de voor de kijker bekende 3tal echt de enige in de loop? Het helpt daarbij dat Andy en Cristin een goede chemie delen, maar ook in hun losse stukken weten te overtuigen en hun karakters tot leven laten komen. Palm Springs is een gewaagde film gezien de niet te ontkennen raakvlakken met een klassieker, maar de makers weten door een eigen draai aan het geheel te geven toch een unieke film te maken welke los gezien kan worden. Regisseur Max Barbakow levert hiermee een sterk debuut af als feature film en Amazon Prime heeft een top titel welke ik iedereen kan aanraden. ps Zet niet direct af wanneer de aftiteling begint aangezien er nog een after credit scene komt welke het geheel helemaal afmaakt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar