Site pictogram Movie Addicts

Review Peninsula

Review Peninsula

In 2016 kwam de zombiehit Train to Busan als een verrassing en en wist vele horrorliefhebbers hun harten te veroveren met een verhaal welke zich op het menselijke aspect wist te focussen zonder dat dit ten kostte ging van de spanning en de horror. Tussendoor kregen we de Anime Seoul Station geserveerd welke een blik gaf op het ontstaan van de uitbraak. Nu is daar het langverwachte vervolg Peninsula.

Na de uitbraak van het virus beland Zuid-Korea in een volledige lockdown. Velen zijn gevlucht en proberen in andere landen ondergedoken een nieuw bestaan op te bouwen, zo ook voormalige legerman Jung Suk welke tijdens de evacuatie zijn zus en neefje verloor aan het virus. Wanneer criminelen hem en zijn zwager benaderen om voor een beloning een wagen vol met geld op te halen in hun thuisland, besluit hij tegen zijn zin toch mee te gaan. Met nog twee andere keren ze terug om een vrachtwagen met geld op te halen en denken dat het enige gevaar de nog ronddwalende zombies zijn. Niets blijkt minder waar en Jung Suk en zijn zwager moeten alles op alles zetten om levend weg te komen uit Peninsula.

Waar Train to Busan de wereld veroverde als een maatschappijkritische maar rete-spannende zombiefilm is Peninsula meer een actiefilm geworden welke het best beschreven kan als een soort Fast & Furious vs Zombies waarbij de zombies meer een bijrol spelen. Deze omslag komt het geheel niet ten goede, vooral omdat je de vergelijking met de voorganger niet uit de weg kan gaan. Het aparte is ook dat de makers er meer een internationaal tintje aan de film wilde geven door er ook regelmatig engels in te verwerken. De spanning wordt nergens echt opgeschroefd en eng wordt het eigenlijk nergens, iets wat ook deels te wijten is aan de grote hoeveelheid overduidelijk uit CGI bestaande zombies. De film moet het nu hebben van spectaculaire achtervolgingen en de acteurs. Helaas zit in het eerste teveel CGI (zombies) verwerkt en zijn de karakters wel tragisch, maar weten nergens echt je hart te veroveren zoals in Train to Busan wel gebeurde. Daarbij weet de filmmaker de boel regelmatig te manipuleren voor effectbejag. Zo zijn de zombies snel en behendig als het uitkomt voor het verhaal, maar lopen ineens vast of zijn minder snel als dat beter uitkomt voor dramatisch effect. Peninsula werkt wat dat betreft beter als actiefilm ondanks dat het tempo regelmatig wegvalt. Wat je vooral niet moet doen is teveel denken aan zijn voorganger want dan raak je gegarandeerd teleurgesteld.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar