Site pictogram Movie Addicts

Review Penny Dreadful Seizoen 2 ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

penny-s2-bd-3d(1)

In dit seizoen wordt al snel duidelijk dat de kwade krachten nog niet klaar zijn met Vannessa Ives (Eva Green). Buiten haar strijd om de duivel te weerstaan hebben de verschillende karakters zo ook hun eigen problemen. Viktor Frankenstein (Harry Treadaway) wordt door zijn creatie (Rory Kinnear) gedwongen tot het creëren van een vrouwelijke versie als compagnon. Ethan Chandler (Josh Hartnett) wordt door verschillende partijen op de huid gezeten in verband met een slachtpartij, waarbij een terugkeer naar Amerika boven zijn hoofd hangt. Ieder gaat op zijn eigen manier de strijd met het kwaad aan, maar blijken meer nog dan eerst elkaars hulp nodig te hebben. Het kwaad geholpen door de heks Madame Kali (Helen McCrory) en haar dochters weten de zwakheden van de groep stukje bij beetje bloot te leggen. Buiten de vraag of de groep en Vannessa de duivel aan kunnen, is het maar de vraag wie het allemaal gaan overleven?

Seizoen 2 schiet vanaf moment 1 in een hogere versnelling, waarbij snel duidelijk wordt waar het verhaal naar toe gaat. Hoewel het karakter van Eva Green duidelijk de hoofdverhaallijn vormt krijgen alle andere ook genoeg aandacht. Met name het verhaal om Victor Frankenstein kan nog wel eens een staartje gaan krijgen. Het acteerwerk is weer top van iedereen en ook de aankleding is weer om van te smullen. Het verhaal is net even wat vlotter als in seizoen. Niet dat het verhaal gehaast wordt afgewerkt, want overal wordt wel de tijd voor genomen en dat komt de spanning alleen maar ten goede. Dit seizoen is sowieso meer in balans, waarbij de spanning meer de boventoon voerde dan in het eerste seizoen waar de drama meer de overhand kreeg. Ook zitten er in dit seizoen meer bloedige confrontaties en de special effects zien er top uit. In alles is dit een verbeteringen op het eerste seizoen want ook Helen McCrory zet ook een zeer overtuigende schurkenrol neer iets wat in het eerste seizoen toch een beetje ontbrak. Nog meer dan na het eerste seizoen ben ik benieuwd hoe de makers het verhaal verder laten gaan in een derde seizoen.

Extra’s

Net als bij het eerste seizoen zijn er ook nu weer genoeg extra’s toegevoegd om dit seizoen welke al meer dan de moeite waard is verder op te leuken. Het lijken in eerste instantie slechts vier kleine toevoegingen, maar de production blogs bevatten veel leuke verhalen over hoe bepaalde decors en scenes zijn gefilmd en opgebouwd. Hieruit blijkt wat voor een aandacht er aan deze productie is besteed en met wat voor een passie men aan deze serie gewerkt heeft.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar