Site pictogram Movie Addicts

Review Pieter Konijn + Premiére

Review Pieter Konijn + Premiére

Pieter Konijn is een succesvolle boekenserie van Beatrix Potter welke al vaker vertaald was in tekenfilms, maar nu voor het eerst naar het grote scherm is vertaald met echte mensen en natuurlijk computer geanimeerde beesten. Dit weekend ging de film feestelijk in première bij Pat en hé Arena in aanwezigheid van de stemmencast en de boyband Fource. Deze groep jongens gaven ook nog een optreden voordat de film begon en zongen hun eigen nummers voor het junior Song Festival alsmede het nummer welke ook in de film te horen is. Eenmaal in de zaal werden de bezoekers nog eens verrast met goodiebag.

Pieter Konijn is een deugniet!!!! Samen met zijn drie zusjes en beste vriend Benjamin Wollepluis plunderen ze met regelmaat de groentetuin van meneer Verhoef. Wanneer de achterneef van Verhoef zijn intrek neemt lijkt de strijd alleen maar ergere vormen aan te nemen aangezien deze man het ook nog eens goed kan vinden met Bea, de vriendelijke buurvrouw welke altijd opkomt voor de konijntjes. Pieter en Verhoef komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en het lijkt een kwestie van tijd tot er slachtoffers vallen.

Pieter Konijn heeft al aardig wat generaties vermaakt zij het met boeken of de animatieseries. Met deze film hebben de makers wel een andere weg ingeslagen als het gaat om met wie Pieter Konijn de strijd aangaat. In de boeken en de animatieseries is het veelal de sluwe vos die de konijnen te pakken probeert te krijgen, maar nu is er gekozen om het verhaal helemaal te concentreren op de strijd met de boer. Het verhaal heeft in principe weinig om het lijf en draait vooral om de strijd welke aangekleed is met veel kattenkwaad vanuit beide partijen. Het aparte is dat beide partijen goede en foute kanten hebben en toch wel op sympathie kunnen rekenen van de volwassenen. De kinderen zullen uiteraard vooral de kant van de konijnen kiezen welke vooral leuke grappen en kattenkwaad uithalen. Over de grappen gesproken, een aantal van deze stunts hebben wel een dusdanig slapstick en slappe lach niveau dat zelfs de grootste brompot een lach niet zal kunnen onderdrukken. Daarbij ziet de animatie er fantastisch uit en komen de dieren levensecht over. Het helpt hierbij dat de acteurs er ook nog eens goed mee omgaan aangezien deze natuurlijk veelal niets om handen hebben. Maar ook emotioneel heeft de film wat te bieden aangezien de konijntjes natuurlijk weesjes zijn.  Wat betreft het stemwerk ben ik zeker nog benieuwd naar de Engelse versie met James Cordon in de hoofdrol. Eerlijk is eerlijk Tommie Christiaan doet het fantastisch als Pieter Konijn, maar ook de andere stemmen zijn veelal goed herkenbaar en hebben hoorbaar plezier gehad in hun werk. Daarbij is het grappig dat BNN presentator en voormalige Mol Jan Versteegh een nogal bangig konijn insprak. Dat de zusjes van O’G3ne goed zouden overkomen als kibbelende zusjes stond natuurlijk al van tevoren vast. Moreel gezien is Pieter Konijn niet altijd even verantwoord, maar de lol die ervan af spat zorgt ervoor dat zowel jong als oud zich absoluut zal kunnen vermaken en dat is waarschijnlijk altijd al de bedoeling geweest vam Beatrix Potter.

Premièrefilmpje

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar