Site pictogram Movie Addicts

Review Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge/ Dead Men Tell no Tales

Review Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge/ Dead Men Tell no Tales

Disney presenteert in mei alweer het vijfde deel van Pirates of the Carribean reeks. Zoals de titel al verklapt, en als je de voorstukjes hebt gezien, hebben we te maken met kapitein Salazar (Javier Bardem) die wraak wil nemen op de beruchte Jack Sparrow (Johnny Depp). Waarom? Dat zal ik niet vertellen want dat is denk ik veelal wel duidelijk als je Jack Sparrow kent.

Hoewel Jack Sparrow als hoofdpersonage word gezien, is dit toch niet echt zijn verhaal. Het verhaal concentreert zich eigenlijk vooral op de zoektocht van Henry Turner (Brenton Thwaites) die de vloek op zijn vader William Turner (Orlando Bloom) wil opheffen. Dit kan alleen door middel van de drietand van Poseidon (het blijft Disney hé, moet een beetje fantasie inzitten). Door omstandigheden ontmoet Henry een vrouw genaamd Carina Smyth (Kaya Scodelario), een astronome, die voor hekserij veroordeeld is om gehangen te worden. Hiernaast is Hector Barbossa (Geoffrey Rush) ook weer van de partij, je weet wel die piraat in het eerste deel die vervloekt was. Ik vond het wel entertainend om te zien hoe hij in het verhaal is geplaatst.

Ik vond de film van begin tot einde verbazingwekkend boeiend. Het heeft me nooit een moment verveeld, omdat het erg veel dialoog en actie bevatte. De bekende themesong tijdens de actiescenes blijft natuurlijk mooi om te horen. Zoals ik al vertelde wordt het personage van Jack Sparrow steeds meer op de achtergrond gedrukt met elk deel dat uitkomt en dat vind ik toch heel jammer. Hij zorgt toch voor het hoge entertainment gehalte binnen deze filmreeks met zijn merkwaardig loopje, halfdronken uitspraak van zinnen, het dichtknijpen van oogjes en natuurlijk zijn liefde voor de zee (en rum!!!). Hoewel er dialoog, humor en actie inzat, merkte ik wel dat de afwisseling ervan minder was. Geloof me als ik zeg dat ik het leukste gedeelte toch het begin van de film vond met Jack en de galg. Johny Depp zijn rol vergeleken met de nieuwe cast stoort hem totaal niet maar siert hem juist. Die wisselwerking heeft dus wel goed uitgepakt. Ook zien we een hele korte terugkeer van Orlando Bloom als William Turner. Dit was een mooie toevoeging aan het verhaal en ik vond dat mooi meegenomen.Tegen het einde van de film wordt de film erg duister en voor een Disney film vond ik Salazar er heel gruwelijk en angstaanjagend uitziet. De vroegere ik zou wel echt hartkloppingen hebben gekregen. Maar alle Disneyfans wees gerust, het verhaal kent nog genoeg positieve en vrolijke noten.

Desalniettemin vond ik het verhaal boeiend en was het vleugje fantasie met Poseidon erg leuk in het verhaal verwerkt. Ik ben alleen benieuwd of en hoe het volgende deel eruit gaat zien, want je merkt dat het moeilijker wordt om de voorgaande delen te evenaren. Ik denk dat het misschien niet anders kan, dan dat we meer van het verleden van kapitein Jack Sparrow te zien krijgen de volgende keer.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar