Site pictogram Movie Addicts

Review Pitch Perfect 2

pitch-perfect-2-cast

Twee jaar na (2,5 jaar in de V.S.) het verrassende succes van Pitch Perfect is daar het vervolg. Na veel speculeren over wie er wel en wie niet zou meedoen in het vervolg blijken uiteindelijk bijna alle bekende gezichten weer aanwezig te zijn. Sterker nog Elizabeth Banks, welke de a capella wedstrijden van commentaar voorzag in deel 1 en ook nu weer, verzorgt de regie. Nu is de vraag of het aanstekelijke deel 1 een even zo leuk vervolg heeft gekregen.

Het verhaal begint drie jaar later waarbij de Barden Bellas de a capella competitie volledig gedomineerd hebben en zij een optreden gaan doen voor President Obama. Dit gaat echter op zo een gênante wijze verkeerd dat de eerst zoveel geprezen Bellas geroyeerd dreigen te worden. Er is nog een ontsnapping mogelijk, want de Bellas mogen nog wel naar het WK voor a capella zinggroepen en mochten zij winnen, iets wat geen Amerikaanse groep ooit gelukt is, worden ze niet geroyeerd. Dit alles wordt lastig, daar het binnen de groep ook genoeg rommelt en de dames geen harmonieus collectief meer zijn.

Pitch Perfect 2 weet met zijn opening de gênante opening van deel 1 ruimschoots te overtreffen, helaas houdt het daar een klein beetje mee op qua overtreffen op positieve wijze. Het verhaal van deel 1 was simpel, maar in ieder geval wel recht toe recht aan met Beca (Anna Kendrick) als middelpunt. In deel 2 kozen de schrijvers voor meer verhaallijnen om de leden van de groep en dit komt heel rommelig over. Een aantal scenes zijn ook te lang uitgesponnen en pijnlijk niet leuk, en wat Snoop Dogg (of Lion of hoe hij nu ook heet) heeft bewogen om hier een rolletje in te spelen blijft voor ons een vraag. Daar tegenover staat dat de film muzikaal staat als een huis, een Duits huis wel te verstaan. Das Sound Machine (DSM) maakt zeer veel indruk als de grote concurrenten van de Barden Bellas en ondanks de ontzettend dikke foute Duitse ‘Scooter’( Hyper Hyper en meer van dat soort house nummers uit de ’90s) accenten zijn hun optredens top. Ook het terug keren van een aantal figuren uit het origineel zoals o.a. de donkere lesbienne Cynthia Rose (Ester Dean), de oversekste groepslid Stacie (Alexis Knapp), de onverstaanbare Aziatische beatboxer Lilly (Hana Mae Lee), Bumper (Adam DeVine) en de hilarisch foute commentatoren Gail (Elizabeth Banks) en John Smith (John Michael Higgins) zorgen voor goede muzikale momenten en foute grappen. Het sterkste van Pitch Perfect 2 is echter de humor, want meer nog dan het origineel is Pitch Perfect 2 een komedie. De grappen worden met een noodgang op je afgevuurd en naast een boel missers zitten er ook veel grappen in die hun doel weten te raken. Vooral Rebel Wilson als Fat Amy zorgt voor een paar ijzersterke momenten. Wat dat betreft is hier duidelijk de hand van Regisseur Elizabeth Banks zichtbaar, die zich ook als commentator Gail weer heerlijk uitleeft en goede feeling met het komische gedeelte heeft. En eerlijk is eerlijk de cast vermaakt zich overduidelijk en ook dit komt het geheel ten goede. Pitch Perfect 2 komt minder fris over en de schrijvers zijn overduidelijk doorgeschoten met het aantal verhaallijnen, maar de humor en muziek weten deze film te redden en eerlijk gezegd zal de doelgroep (veelal tiener meiden) zich minder om de min punten bekommeren dan de oudere kijkers. Een vermakelijke film, welke zo weer vergeten is maar wel voor een leuk avondje uit zal zorgen.

Mijn Cijfer: 6,5

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar