Site pictogram Movie Addicts

Review Pitch Perfect Sing a Long dvd (Nu verkrijgbaar)

PitchPerfectBanner2

Ter gelegenheid van de bioscoop release is er ook een nieuwe versie van de dvd uitgekomen, namelijk de sing a long versie. Iedereen die af en toe de tekst vergeten is kan nu toch ongegeneerd meezingen met de Barden Bellas en de Treblemakers.

Beca (Anna Kendrick) gaat studeren, maar heeft daar geen zin in, zij wil liever naar Los Angeles om haar droom om DJ te worden na te jagen. Voordat haar vader dat toelaat moet ze zich eerst toeleggen op een buitenschoolse activiteit. Op Barden University komt ze al snel in aanraking met de a capella groep the Barden Bellas. De leider van de groep Aubry (Anna Camp) zet alles op alles om na het rampzalige optreden van het jaar daarvoor goed te maken. Beca wordt verkozen tot lid, samen met een groep buitenbeentjes. Ondertussen leert Beca ook een leuke jongen Jesse (Skylar Astin) en concurrent, aangezien hij bij de Treblemakers zingt, kennen, maar haar dwarse karakter zit een relatie in de weg en brengt tevens de toekomst van de Bellas in gevaar.

Hoe simpel het gegeven ook is de uitvoering blijft vaak nog het belangrijkst en Pitch Perfect is daar een perfect voorbeeld van. Het verhaal is namelijk in vele vormen al heel vaak verteld, maar eerlijk is eerlijk ook vaak genoeg veel slechter. Wat deze film boven veel soortgelijke titels laat uitstijgen zijn de vertolkingen, welke stuk voor stuk geloofwaardig overkomen, maar waarbij de aparte dingen heel komisch uitvergroot worden met precies de goed timing. Zo zouden een onverstaanbare Japanse, een donkere Lesbienne, een oversekste studente en zelfverzekerde dikke studente voor heel veel voorspelbare flauwe grappen kunnen zorgen. Niets is minder waar, want de meeste voor de hand liggende grappen worden terloops gemaakt en een paar geniale vondsten juist weer uitvergroot. Hierbij hebben de makers het geluk dat ze Rebel Wilson in de cast hebben die zonder schaamte menig scene steelt als de onnavolgbare Fat Amy. Anna Kendrick is de sympathieke hoofdpersoon Beca en weet naast goed te acteren ook haar zang kwaliteiten te etaleren (The Cup Song werd wereldwijd ook nog een hit), wat haar Broadway musical achtergrond verraad. De schrijvers en regisseur hebben veel valkuilen, zoals een over-dramatisch dieptepunt of nergens op slaande trauma’s achterwege gelaten en hebben zich echt gefocust op de muziek en de grappen. Hierdoor voelt Pitch Perfect, ondanks dat deze film bijna 2 uur duurt, totaal niet langdradig aan. Pitch Perfect is ook thuis heel leuk om te kijken, er zit alleen één nadeel aan de sing a long versie, voor mensen die hem met ondertiteling willen kijken in combinatie met de sing a long versie werkt deze niet.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar