Site pictogram Movie Addicts

Review Pixels + Posteractie winnaars

Posteractie Winnaars!!!

In samenwerking met Europosters mochten we posters verloten van de film Pixels. Om kans te maken op een van de Posters wilden we graag jullie favoriete game figuur weten. Uit de reacties kregen we een mooie Top 3 en mogen we 2 winnaars bekend maken.

Top 3 Favoriete Gamefiguren

1. Mario (uiteraard is onze loodgieter nog steeds mateloos populair)

2. Pacman (oude vertrouwde Pacman doet het ook nog steeds goed)

3. Donkey Kong en Yoshi (Weer een oude vertrouwde, maar ook een verassende nieuwkomer met Yoshi)

 

Wij feliciteren:

Larissa Boef

&

Denis Amesz

Jullie posters komen zo snel mogelijk naar jullie toe.

 

Recensie

De film draait om de klassieke arcade games uit de jaren ’80 (Pacman, Galaga, Space Invaders en Donkey Kong zijn de meest legendarische, maar als je goed kijkt maken ze vrijwel allemaal een verschijning op het witte doek). De destijds tieners Brenner (Adam Sandler) en Cooper (Kevin James) stappen op hun fiets om naar de net geopende arcade hal te gaan. Daar aangekomen blijkt Brenner een natuurtalent en al gauw gaat hij naar het WK arcade games. Terwijl de wedstrijden worden gespeeld worden ze ook vastgelegd en de ruimte ingestuurd om eventueel contact te leggen met buitenaards leven. Dit zien de aliens als een verklaring van oorlog en vallen de aarde aan in de vorm van de videogames.

Een leuk idee slecht uitgevoerd door de schrijvers. De nieuwe actiekomedie begint aardig, maar ontstijgt dat punt niet. De film en het verloop van het verhaal zijn niet eens het punt. De actie is niet slecht, alleen zijn de grappen zijn af en toe tenenkrommend, voorspelbaar en eigenlijk al te vaak gemaakt. Het acteerwerk was niet eens slecht, Adam Sandler was gewoon weer Adam Sandler, Kevin James, die de president van de VS speelt, doet dit op een knullige manier, maar is te accepteren, alleen Peter Dinklage wist met Eddie ‘the Fire Blaster’ geen overtuigend personage neer te zetten. Maar degenen die de film maken zijn Josh Gad en Michelle Monaghan. Josh Gad speelt het wonderkind, een jochie die het niet veel verder schopte dan de kelder van zijn oma en complottheorie na complottheorie oprakeld. Op de vreemdste momenten kan hij compleet uit de bocht schieten wat voor een aantal hilarische momenten zorgt. Michelle Monaghan speelt een luitenant in het amerikaanse leger en is in een constante strijd verwikkeld. Ondanks het gehalte aan mannelijke nerds weet ze zichzelf toch een deel van de film te maken, zonder dat je het gevoel krijgt dat ze erin moest omdat ze een vrouw is.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar