Site pictogram Movie Addicts

Review Pokémon: Detective Pikachu

Review Pokémon: Detective Pikachu

De Pokémon waren destijds een heuse hype onder tekenfilm en gameliefhebbers echter leek deze hype redelijk dood te bloeden door de jaren heen. Stiekem bleef er best een behoorlijke fanbase bestaan en toen de online gameapp van Pokémon het levenslicht zag werd de hype nieuw leven ingeblazen. Met als resultaat een live action film vol met Pokémons waaronder de meest bekende, namelijk Pikachu. Daarbij toverde de makers nog een stunt uit hun hoge hoed namelijk Ryan’Deadpool’Reynolds die de stem zou gaan doen van deze kleine held. Een grote gok gezien gameverfilmingen nou niet bepaald garant staan voor succes, aan de andere kant bestaat er wel een grote fanbase welke best geinteresseerd zouden zijn om te zien hoe het leven eruit zou zien als Pokémons echt bestaan.

De film speelt zich af in Ryme City, een stad waar mensen en Pokémon samen leven. De 21 jarige Tim Goodman komt naar deze stad nadat hij gehoord heeft dat zijn vader Harry Goodman is verongelukt en verdwenen, in diens woning ontmoet hij een Pikachu die zichzelf detective Pikachu noemt. Tot Tim’s grote verbazing verstaat hij Pikachu en blijkbaar is hij de enige die dat kan. Samen met de jonge verslaggever Lucy Stevens en haar Pokémon Psyduck en Pikachu gaat hij op zoek naar zijn vader en samen ontdekken ze een geheim dat zowel mensen als Pokémon in gevaar brengt.

Vol verwachting ging deze Pokémon fan en fanatieke Pokémon Go speler naar deze film, waar ik echt naar uitgekeken heb. En gelukkig ben ik niet teleurgesteld. Het was een vermakelijke film, vooral door Pikachu die vertolkt werd door Ryan Reynolds, gelukkig niet zo scherp als in Deadpool zodat deze film ook geschikt is voor kinderen .
Het verhaal is vlot en onderhoudend en soms best spannend. Kathryn Newton was echt overtuigend als beginnend verslaggever Lucy Stevens en haar samenspel met Psyduck was geloofwaardig en leuk. Daarentegen vond ik dat Justice Smith meer moeite had om overtuigend te spelen tegenover een acteur die er niet echt is. Verder vond ik de animatie wel oké, alhoewel het natuurlijk anders is dan de tekenfilmserie en het Pokémon Go spel kwamen de Pokémon regelmatig overtuigend over op beeld. Naar mijn mening is dit een hele leuke film voor de Pokémon liefhebbers, maar ook voor diegene die nog nooit van een Pokémon hebben gehoord (al zullen dat er maar weinig zijn)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar