Site pictogram Movie Addicts

Review Poltergeist

XXX _GRD01.086401L.JPG D ENT

De originele Poltergeist is alweer van 33(!!!!) geleden en men vond het tijd voor een remake. Wat de originele Poltergeist iets extra creepy’s gaf, was dat de jonge hoofdrolspeelster Heather O’ Rourke op zeer mysterieuze wijze overleed na het filmen van Poltergeist III. Dit gaf het origineel en zijn vervolgen iets macabers. Wat deze remake enige hoop geeft is dat Sam Raimi op de producers stoel zit. En met zijn horror achtergrond en ervaring met het bovennatuurlijke is het te hopen dat hij daarvan iets heeft meegegeven in deze productie.

Poltergeist verteld het verhaal van het gezin Bowen, wiens huis bezeten is door boze geesten. Wanneer de angstaanjagende verschijningen de jongste dochter gevangen nemen slaan de gezinsleden de handen ineen om te voorkomen dat ze voorgoed verdwijnt.

De film opent een beetje zwak, maar naarmate het verder komt wordt het steeds spannender. Het verhaal zelf krijgt in de loop van de film wel een spookachtige sfeer. Het mooie daaraan was dat je in de geestenwereld terecht kwam en het ook net leek alsof je echt in de film zat. Het acteren van de cast zat goed, waarbij zowel Sam Rockwell als vader Eric en Rosemarie DewWitt als Amy overtuigen als ouders. Grootste vraag is natuurlijk of de jonge Kennedi Clements in de buurt kan komen van de memorabele performants Heather O’ Rourke uit het origineel. Wat betreft zit het wel goed, want zij overtuigd als het lijdend voorwerp. Wat ik wel miste waren een paar oude scenes, daarmee bedoel ik de jongen wordt door een boom opgegeten en de clown onder het bed. De muziek in deze film is erg goed, maar overtreft hierbij niet het origineel uit 1982. Als horrorfilm kan ik hem niet kwalificeren, heeft meer iets van een thriller. De film zelf zat wel vol spanning, mysterie en een paar schrik momentjes, ook de humor zit er goed in. Ik vond het een redelijke film met goede 3D momenten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar