Site pictogram Movie Addicts

Review Predator

predator11

De regie was in handen van John McTiernan (bekend van o.a. Die Hard, Die Hard Vengeance en The Hunt For Red October) met de Acteurs: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Bill Duke en Kevin Peter Hall.

Dutch en zijn mannen zijn gerekruteerd door de CIA om gijzelaars te bevrijden die door guerrillastrijders in Centraal Amerika worden vastgehouden. Tijdens de reddingsactie hadden ze echter niet op gerekend dat er nog een andere vijand op de loer zou liggen. Een vijand die dodelijker is dan wie ook op aarde. Maar de predator is dan ook niet van deze wereld en blijkt dodelijker dan de krachtige wapens van Dutch en zijn mannen.

Deze film heeft een goede flow met lekker veel actie, testosteron, heerlijke dialogen en oneliners van Arnold Schwarzeneger. De jungle, de zwetende acteurs en het langzaam opkomende trommelgeluid (er gaat weer wat gebeuren) zorgt er bijna voor dat je de rottende groene vegetatie begint te ruiken. De personages zijn heel geloofwaardig in gedrag en uiterlijk: een groep mannen die samen vele missies hebben gedaan en daardoor een hecht team vormen die elkaar blindelings volgen. Tijdens het verhaal veranderen alle personages van “in control” naar angstig opgejaagde dieren waardoor de machoteksten veranderen in paniekteksten, wat in die situatie heel aannemelijk overkomt. Het plot van deze geweldige film is een echte knaller!!!!!

De computer graphics (infrarood scanner predator, het landen van de capsule met de predator) die gebruikt waren zagen er niet slecht uit voor die tijd en sloten perfect aan bij de film. Het gezicht van de predator leek op een soort krab met bewegende antennes (met slijm), ogen naar voren en slagtanden. Het kostuumontwerp was geweldig gekozen. De predator zag er een beetje “tribel” uit met een Edgar Davids kapsel en aan beide armen een “Pip-boy” (Fallout humor). De locatie van deze film, in de Centraal Amerikaanse jungle, is goed gekozen omdat er veel predatoren aanwezig zijn die voor een goede krachtmeting zorgen. Al met al een geweldige film met veel actie,

Predator is samen met deel 2 en Predators in een box te verkrijgen bij

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar