Site pictogram Movie Addicts

Review Project Power (Nu te zien op Netflix)

Review Project Power (Nu te zien op Netflix)

2 sterke acteurs en een nieuwkomer in wederom een nieuw superhelden verhaal op Netflix. Na The Old Guard, welke gebaseerd is op een comic, is het nu de beurt aan Project Power om de Netflix kijkers te verrassen en te entertainen. Wij thuis waren eigenlijk wel benieuwd om Jamie Foxx in een herkansing te zien in het genre na het teleurstellende Amazing Spiderman 2. Van Joseph Gordon-Levitt weten we inmiddels dat hij zich wel staande weet te houden in het genre na The Dark Knight Rises.

In New Orleans gaat er een nieuwe drug in het rond, een pil welke je voor 5 minuten een superkracht geeft. Een highschool studente handelt in deze pillen en geniet bescherming van een agent welke de pillen gebruikt om criminelen met gelijke wapens te kunnen bestrijden. De mysterieuze Art verschijnt ook in de stad en is op zoek naar de distributeur van de drugs vanwege zeer persoonlijke redenen. Dat deze drie elkaars paden gaan kruizen is onvermijdelijk, echter is de vraag met wat voor gevolgen?

Regisseurs duo Henry Joost en Ariel Schulman braken ooit door met de film Catfish waarbij broertje Neve werd gevolgd terwijl ze voor het eerst een catfish ontmaskerde. Het real life up and close filmen zijn ze gedurende hun gehele carriere blijven doen. Of dat nu bij de Paranormal Activity films was of bij Nerve uit 2016 welke ook een real life karakter had. Met een film als Project Power hanteren ze af en toe ook deze stijl wat tot gevolg heeft dat sommige scenes moeilijk te volgen zijn. Met name waarbij er ook meer special effects bij komen kijken. Aan de andere kant geeft deze manier van filmen de acteurs de kans zich echt te laten zien iets wat bij superhelden films niet al te vaak voorkomt. Acteurs zoals Joseph Gordon-Levitt en Jamie Foxx zijn types die hier goed gebruik van kunnen maken. In het geval Van Joseph is het jammer dat zijn karakter te weinig achtergrondverhaal meekrijgt waardoor het een leuk karakter is maar niet meer wordt dan een fanatieke agent welke voor zijn stad staat. Jamie Foxx en redelijke nieuwkomer Dominique Fishback krijgen wat dat betreft meer verhaal mee en ook meer ruimte om samen te stralen. De manier waarop de rap ambitie van Robin (het karakter van van Dominique) terugkomt is sterk en geloofwaardig. De wisselwerking tussen de twee werkt goed en de wijze waarop beide karakters afhankelijk zijn van elkaar is geloofwaardig. Dan komen we bij de basis van het verhaal welke simpel toch briljant is (Hoezo is er niemand eerder op dit concept gekomen vraag ik mij af) superkrachten in een pilletje. De manier waarop dit uitgewerkt wordt is vermakelijk maar had hier en daar meer diepgang verdiend. Zoals wat is de rol van de regering hierin aangezien dit wel wordt benoemd terwijl aan de andere kant het een volledig losstaande criminele organisatie lijkt. Ook is er geen achtergrondverhaal bij de schurk wat toch altijd jammer is. Dat New Orleans gebruikt wordt als locatie had de film ook een extra lading moeten geven, maar ook dat wordt helaas niet gedaan. Project Power kent een vermakelijk opzet, maar weet niet constant te overtuigen. Daar kunnen de vette superkrachten die voorbijkomen en de drie sterke hoofdrolspelers niets aan veranderen. Project Power is gewoon popcorn vermaak geworden welke goed is voor bijna 2 uur actie en vermaak, maar welke ook geen blijvende indruk zal achterlaten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar