Site pictogram Movie Addicts

Review Project T

Tomorrowland-Movie-HD-Wallpaper

Het is inmiddels 70 jaar sinds de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Toen was het een tijd van enorm optimisme. In de loop van de tijd zijn we echter steeds pessimistischer geworden, er gaat geen dag voorbij of je komt in het nieuws een ramp, oorlog of liquidatie tegen. Regisseur Brad Bird heeft dit contrast gebruikt om het in 1955 bedachte Tomorrowland tot leven te wekken en het de lading te geven die deze film tot een echte Disney film maakt. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van Disney? In dit avontuur word je verwend met de meest gekke ideeën, wonderbaarlijke uitvindingen en visuele hoogstandjes die je gewend bent van Disney.

Voormalig wonderkind Frank (George Clooney), getekend door teleurstelling, en Casey (Britt Robertson), een pientere, optimistische tiener die barst van wetenschappelijke nieuwsgierigheid, delen hetzelfde lot. Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt, en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zullen de wereld en zijzelf nooit meer hetzelfde zijn.

Brad Bird heeft van Tomorrowland een wereld van gemaakt die in elk detail lijkt te kloppen, de aandacht en tijd die hieraan is besteed is zeker niet verloren gegaan. Het verplaatsen van dimensie naar dimensie komt daarbij ook geloofwaardig over en aan het acteerwerk valt ook niet veel op te merken. Met sterren als George Clooney en Hugh Laurie is dat ook niet zo gek, maar er komen ook veel kinderen in voor die net zo geloofwaardig spelen als hun volwassen medespelers.

Naast de grote hoeveelheid goede elementen, zitten ook enkele mindere in de film. De verhaallijn lijkt niet geheel soepel te lopen en van de slechterik, die vrij laat wordt onthuld, had wat meer context getoond mogen worden. De climax komt ook niet geheel uit de verf doordat de theorie van het plot vrij kort wordt uitgelegd. Hierdoor kan ik me voorstellen dat het einde niet helemaal te volgen is voor kinderen.

Daarentegen is de film voor jong en oud een aanrader. De echte Disney feeling, de graphics en het solide acteerwerk maken van de film een goede opvolger in de reeks van successen van Disney.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar