Site pictogram Movie Addicts

Review Queenpins (Nu in de bioscoop)

Review Queenpins (Nu in de bioscoop)

Queenpins brengt hoofdrolspelers Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste weer bij elkaar nadat ze een paar jaar samen te zien waren in de komedie serie The Good Place. Dat Queenpins op waargebeurde feiten gebaseerd is wekte bij ons wel interesse aangezien we een aantal jaren terug ook veel keken naar Extreme Couponing waarbij het een sport was om zoveel mogelijk boodschappen te doen voor zo min mogelijk geld.

Connie en Jojo zijn beste vriendinnen welke veel tijd besteden aan hun hobby van coupons sparen om zo voordelig mogelijk boodschappen te kunnen doen. De dames zijjn beide ook getekend door wat tegenslagen in hun leven. Tot Connie een bijzondere ontdekking doet en de dames een idee krijgen om misbruik te maken van het coupon systeem van een grote supermarktketen. Binnen no time lopen de dames binnen echter begint het op te vallen dat het aantal coupons dat wordt gebruikt in hun omgeving flink is toegenomen waardoor zij de aandacht trekken van onderzoeker in dienst van de supermarkt en een FBI agent.

Queenpins heeft eigenlijk alles in huis om een goede satire te worden welke wat kritiek biedt op de consumptiecultuur in Amerika. Aan de andere kant hadden de makers er ook voor kunnen kiezen meer de dramatische hoek in te duiken waarbij de twee dames veranderen in geharde handelaren met hun miljoenenbusiness. Ondanks alle mogelijke opties met de opzet van het verhaal en een cast welke zeker niet onaardig genoemd kan worden met onder andere Vince Vaughn en Paul Walter Hauser welke een mooi duo vormen tijdens hun jacht op de dames. Ondanks het feit dat we wel wat meekrijgen van de achtergrond van beide dames zorgt dit niet voor bijster veel diepgang in het verhaal. De makers vergeten ook dat het verhaal met wat meer venijn verteld mag worden. Het is aan de cast te danken dat het geheel het aanzien waard blijft en dat er af en toe ook echt gelachen kan worden. Met name de ongemakkelijke situaties tussen Vince Vaughn en Paul Walter Hauer zorgen regelmatig voor wat humor en beide mannen bewijzen scherp uit de hoek te kunnen komen. Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste zijn ook een goede combi echter zijn hun persoonlijke verhalen niet sterk uitgewerkt. Helaas is het idee van de makers om er een soort feelgood film een goed idee, ondanks het interessante gegeven niet geslaagd te noemen. Queenpins is echter het aanzien wel waard dankzij de cast en genoeg komische situaties. Wij gaan ondertussen hopen dat we in Nederland ooit ook zo’n klapper kunnen maken met coupons.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar