Site pictogram Movie Addicts

Review Ralph Breaks the Internet

Review Ralph Breaks the Internet

6 jaar geleden verraste Disney vriend en vijand met Wreck-It Ralph een een verhaal over een gamefiguur genaamd Ralph welke wel eens wat anders wilde dan de slechterik spelen. Het werd een gigantisch succes en terecht, Wreck-It Ralph werd daarmee de meest succesvolle en beste film omtrend een computerspelletje (het was dus mogelijk!!!) Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven, maar weten de makers wederom een frisse en verrassende animatiefilm af te leveren wanneer er nu wel hoge verwachtingen zijn.

Ralph en Vanellope gaan ‘letterlijk’ het internet op en komen langs alle bekende sites, spellen en andere bekende dingen die je tegenkomt wanneer je op het internet zit. Maar is hun vriendschap wel bestand tegen de druk van deze dynamische digitale wereld? Of raakt Ralph zijn beste vriend Vanellope kwijt?

Ik vond Rammende Ralph 1 echt een hele leuke film, en we kijken deze nog regelmatig met de kinderen. Het is dan ook altijd spannend als er een deel 2 uitkomt, want gaat deze het wel halen bij het vorige deel of is het al snel een lading van herhaalde situaties en grappen? Dat viel hier erg mee! Ik vond ook dit deel een hele leuke film en heb mij wederom vermaakt en veel gelachen. Ook hier is het weer een wereld van herkenning, maar nu ook nog meer voor de kleinere kijkers. Waarbij deel 1 er veel stil gestaan werd bij de spellen die vooral nostalgisch waren voor de volwassen kijkers, is er hier veel stil gestaan bij de jeugdige kijkers. Denk hierbij aan alle, maar dan ook echt alle Disney prinsessen die te zien zijn. Ook zijn er andere leuke Disney helden te zien. Voor de volwassenen zijn er ook leuke herkenningspunten, zoals de zoekmachine die bij elke toevoeging van een letter een suggestie geeft, of de altijd vervelende pop-ups. De grappen werken ook weer super en zijn vaak erg on point. Met de bijna 2 uur durende film voelt het nergens lang aan. Richting het einde lijkt het wel ietsje in te zakken, maar niet zo erg dat je het kwijt begint te raken.

De film zit weer mooi en goed in elkaar en ziet er grafisch weer strak uit. Het eerste deel heb ik altijd in het Nederlands gekeken vanwege de kinderen, ik was dan ook aangenaam verrast bij het horen van de Engelse stemmen. Hierbij dacht ik alleen maar dat de Nederlandse stemmen erg goed uitgekozen zijn, want die komen wel echt in de buurt van de Engelstalige versie. Kleine tip, je moet blijven zitten tot na het eerste deel van de aftiteling.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar